‘Tool komt in 2019 met nieuw album’

Als we Maynard James Keenan, frontman van de Amerikaanse rockband Tool, mogen geloven komt de groep volgend jaar met nieuw werk op de proppen. Het langverwachte album zou in 2019 in de schappen moeten liggen.

Eerder dit jaar werd bekend dat Tool werkt aan een nieuwe langspeler. In de bekendmaking van een nieuwe tournee was een nieuw nummer te horen. Het is inmiddels 12 jaar geleden dat de Amerikanen het album 10,000 Days uitbrachten.

In de tussentijd heeft Keenan niet stil gezeten. Met Puscifer en A Perfect Circle speelde hij de afgelopen jaren op onder andere Pinkpop, Rock am Ring en Graspop. Begin december geeft A Perfect Circle nog optredens in de Amsterdamse AFAS Live en de Lotto Arena van Antwerpen. Ligt de focus daarna weer bij Tool?

Tool

Tool is een rock- en metalband en afkomstig uit Los Angeles, Amerika. De groep rond zanger Maynard James Keenan bracht hun eerste EP uit in 1992, waarop meteen hun eerste twee hits te vinden waren. Niet veel later volgt een vol album, genaamd Undertow. Na het uitbrengen van dat album werd de band geboekt voor het Amerikaanse festival Lollapalooza. Ook stond de groep op de eerste editie van Lowlands in 1993. Inmiddels heeft de band vijf albums uitgebracht waarvan de laatste, 10,000 Days, dateert uit 2006. Een jaar later was Tool voor het laatst in Nederland en België te zien. Toen stond de band namelijk op Lowlands en Pukkelpop. Hoog tijd dat de Amerikanen weer eens de grote oversteek maken!