Bon Iver voor NOS Alive 2019

Bon Iver
Photo: Cameron Wittig & Crystal Quinn

De band Bon Iver staat op 13 juli op NOS Alive 2019. De Amerikaanse band is na The Cure de tweede bevestiging voor het Portugese festival. 

Er lijkt een uitgebreide festivaltour aan te komen voor de band onder leiding van Justin Vernon. Eerder presenteerde Bergenfest en Northside al Bon Iver voor komende zomer.

Of we een datum in België en Nederland kunnen verwachten, is nog de vraag. Met de huidige tourdata van Bon Iver lijken in Nederland Down The Rabbit Hole en Best Kept Secret goede kanshebbers. Voor België zijn de data Rock Werchter gunstig gezind.

Bon Iver

De Amerikaanse singer-songwriter Bon Iver is een bijzondere artiest. In de drie studioalbums die hij uitbracht is zoveel verandering te horen dat het soms moeilijk te geloven is dat dezelfde artiest deze nummers schreef. Bon Iver brak in 2007 door met zijn debuutalbum For Emma, Forever Ago. In 2011 volgde er nog een album, maar daarna werd het even stil. Begin 2016 liet Justin Vernon ineens weer van zich horen. Er kwam een nieuw album, 22, A Million, waarna een uitgebreide tournee volgde.

In 2017 stond de zanger nog onder meer op de Spaanse en Portugese variant van Primavera Sound. Over een paar dagen treedt hij op tijdens Pitchfork Festival in Parijs en volgend jaar staat hij dus op onder andere Northside en NOS Alive. Zullen er nog meer Europese festivaloptredens volgen?

NOS Alive 2019

Photo: Arlindo Camacho

NOS Alive is hét festival om te bezoeken in Portugal. De 13e editie van dit zomerse festival vindt plaats van 11 tot en met 13 juli in Oeiras, Portugal. Over de jaren heen heeft NOS Alive grote namen mogen ontvangen. Tijdens de editie van 2018 traden onder meer Arctic Monkeys, Pearl Jam en Queens of the Stone Age op.

Voor aankomend jaar zijn The Cure en Bon Iver de eerste namen op het affiche. Zowel dag- als weekendtickets zijn nu al te verkrijgen op de site. Prijzen verschillen van € 65,- voor een dagticket, tot € 149,- voor een weekendticket.