The Cure naar NOS Alive 2019

De eerste naam van NOS Alive 2019 is bekendgemaakt. Niemand minder dan The Cure gaan we tijdens het Portugese festival terugzien.

Met de bevestiging van The Cure is de eerste naam voor NOS Alive 2019 een feit. De Britse band staat op donderdag 11 juli staan op de NOS Stage. De komende tijd zullen er ongetwijfeld meer nieuwe namen volgen voor het Portugese festival.

Voor The Cure is dit de zoveelste aankondiging voor een festivalshow. De band liet eerder al weten een uitgebreide festivaltournee te doen in 2019, met ongeveer twintig stops. Tot dusver zijn er nog iets meer dan tien daarvan bekendgemaakt. We kunnen de komende tijd dus waarschijnlijk nog meer bevestigingen verwachten; een Nederlandse festival staat bijvoorbeeld vooralsnog niet op de agenda.

The Cure

The Cure Group Shoot 2010

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen. Dit jaar bestaat de band alweer 40 jaar, de hoogste tijd voor een nieuwe festivaltour. Het laatste festivaloptreden van The Cure in Nederland stamt alweer uit 2012. De Britse band sloot toen Pinkpop af. Eerder dit jaar werd The Cure al aangekondigd voor onder meer Rock WerchterNova Rock, EXIT en Rock En Seine.

NOS Alive 2019

Photo: Arlindo Camacho

NOS Alive is hét festival om te bezoeken in Portugal. De 13e editie van dit zomerse festival vindt plaats van 11 tot en met 13 juli in Oeiras, Portugal. Over de jaren heen heeft NOS Alive grote namen mogen ontvangen. In de editie van 2018 traden onder meer Arctic Monkeys, Pearl Jam en Queens of the Stone Age op.

Voor aankomend jaar is The Cure de eerste naam op het affiche. Zowel dag- als weekendtickets zijn nu al te verkrijgen op de site. Prijzen verschillen van € 65,- voor een dagticket tot € 149,- voor een weekendticket.