Ben Howard is back! De Britse singer-songwriter die ooit doorbrak met de hit ‘Keep Your Head Up’, bracht op 1 juni 2018 zijn derde plaat Noonday Dream uit. Met gloedjenieuw materiaal op zak, besteeg hij de podia van onder meer Rock Werchter en Mad Cool Festival. Vandaag blikken we terug op het concert dat hij gaf op Lollapalooza Berlin!

Zachtaardig en ingetogen opent Ben Howard zijn set met het organisch klinkende ‘Towing The Line’. De Brit zit een kwartslag gedraaid van de toeschouwers en is volledig gekleed in zwart. Dit zien we ook terug in de rest van de band; weinig opsmuk, het gaat om de muziek. Hoe klinkt die muziek? Complexe gitaarpartijen met een dozijn aan delay-effecten, een bescheiden strijkerssectie en twee drummers zorgen voor een dromerige sfeer. Over dit warme muzikale bad hoor je de ‘mellow’ stem van Ben Howard. Hij bezingt de liefde en haar keerzijden. ‘Ik denk dat ik op een gegeven moment een poëet wilde zijn.’ vertelde hij BBC Radio. En laat hem nou ook nog eens een geniale muzikant wezen. Check de video van Ben Howard op Lollapalooza Berlin hier beneden!

Denk jij dat je alles weet over Ben Howard? Klik dan hier voor de Artist Quiz en test je kennis over de man met de gitaar!

Ben Howard

ben howard
Ben Howard

Met zijn debuutalbum Every Kingdom heeft hij zichzelf volledig op de kaart gezet in de singer-songwriter scene. Dat was mede te danken aan het succes van nummers als ‘Keep Your Head Up’ en ‘The Fear’. In het najaar van 2014 verscheen zijn tweede album, I Forget Where We Were. Met dat album stond hij in 2015 op onder andere Lowlands en Glastonbury. Na die tour ging de Brit zich richten op het project A Blaze of Feather, maar nu is hij teruggekeerd onder eigen naam op het hoogste podium. Met het nieuwe album Noonday Dream zet hij, nu het festivalseizoen voorbij is, zijn zaaltour door met onder meer drie uitverkochte shows in Tivoli Vredenburg.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?