Iggy Pop, KISS, Def Leppard en meer naar Trondheim Rocks 2019

Iggy Pop
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het Noorse Trondheim Rocks deelt met Iggy Pop, KISS, Def Leppard en Within Temptation de eerste namen voor 2019. Het festival gaat in hetzelfde weekend als Rock Werchter van start.

Daarnaast voegt het festival ook Halestorm, In Flames, Motorpsycho en Dum Dum Boys toe aan het programma. Trondheim Rocks en Rock Werchter kennen qua data volledige overlap. Bands als KISS, Def Leppard en Within Temptation staan volgende zomer al op Graspop en kunnen hoogstwaarschijnlijk worden doorgestreept voor Werchter. Doordat Trondheim Rocks in hetzelfde weekend als Rock Werchter plaatsvindt, zijn de overige namen zoals Iggy Pop direct kanshebbers voor een plek op het Belgische festival.

 

https://www.facebook.com/TrondheimRocks/photos/a.1869680963060784/2339280959434113/?type=3&theater

Iggy Pop

Iggy Pop
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De legendarische rocker Iggy Pop werd bekend met zijn band The Stooges. Daarmee heeft hij destijds vijf albums uitgebracht. In 2013 brachten ze samen weer een album uit als onderdeel van hun reünie.

Als soloartiest doet Iggy Pop het ook goed: hij heeft maar liefst 17 albums uitgebracht. Iggy Pop is vooral bekend van zijn hits ‘The Passenger’ en ‘Lust For Life’. 41 jaar later is hij nog altijd alive and kicking. De punklegende bracht in 2016 nog Post Punk Depression uit, een samenwerking met Josh Homme en Arctic Monkeys drummer Matt Helders. In 2017 was de Amerikaan te zien op onder meer Lowlands en afgelopen voorjaar stond hij op Paaspop.

Trondheim Rocks 2019

Trondheim Rocks vindt plaats in de Noorse stad Trondheim van 27 tot en met 29 juni 2019. Het evenement kent qua data een volledige overlap met Rock Werchter en heeft met KISS, Iggy Pop en Def Leppard verschillende headliners van formaat op het programma staan.  De kaartverkoop gaat van start op 31 oktober. Voor meer informatie check je de website.