Leak: Kiss, Slipknot en meer voor Graspop 2019

5053
Slipknot 2018

Vanmiddag maakte Graspop de eerste headliner bekend, maar daar bleef het niet bij. Ook de rest van de line-up lekte uit. Onder meer Kiss en Slipknot lijken op het festival in Dessel te staan.

Het lek werd ontdekt door de leden van het Festileaks Festival Forum. Via een bug in de website lekten ook namen als Halestorm, Disturbed en Whitesnake uit. Acts die in het verleden op Graspop stonden en komende editie terugkeren zijn verwijderd van de website. Als je een error krijgt bij het zoeken naar een artiest die eerder op Graspop stond, dan keert deze in 2019 terug naar het festival. Daarnaast stonden deze middag de urls van officiële foto’s voor de nog aan te kondigen namen online.

Dit zijn alle uitgelekte namen voor Graspop 2019:

 • Within Temptation
 • Kiss
 • Slipknot
 • Def Leppard
 • Whitesnake
 • Children of Bodom
 • Agnostic Front
 • Amon Amarth
 • Carcass
 • Disturbed
 • Eluveitie
 • Godsmack
 • Equilibrium
 • Gloryhammer
 • Halestorm
 • Trivium
 • Sabaton
 • Hammerfall
 • King Diamond
 • Testament
 • Fleshgod Apocalypse
 • Candlemass

Slipknot

Slipknot is een Amerikaanse heavy metalband die ontstond in 1995. Het negental brak in 1999 door met het gelijknamige debuutalbum, dat in Amerika tweemaal platinum werd. De band is het meest bekend geworden met anthems als ‘Before I Forget’ en de liveshows. In 2014 bracht de groep hun laatste album uit met .5: The Gray Chapter. Het album werd opgedragen aan de overleden bassist Paul Gray. De laatste keer dat de band op festivals te bewonderen was stamt alweer uit 2015. Toen waren de Amerikanen op onder meer Graspop, Download en FortaRock te vinden.

Graspop 2019

Graspop 2018
Photo: Graspop Press

Graspop Metal Meeting 2019 vindt plaats van 21 t/m 23 juni in Dessel, België. Met bovenstaande bevestiging is het affiche nu echt in de maak. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Het Belgische festival weet ieder jaar een line-up te presenteren met de grootste namen uit de hardrock- en metalscene. Zo stonden vorig jaar Guns N’ Roses, Iron Maiden, Volbeat en Ozzy Osbourne op het affiche, waarmee het festival kon rekenen op een extreem hoog rapportcijfer in het festivalrapport.

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.