Na de nodige speculatie over een festivaltour mag de vlag eindelijk uit, want Ed Sheeran is van de partij. Eerder werd de zanger aangekondigd voor Sziget 2019, wat ook mogelijkheden biedt voor andere festivals. Om deze reden maken we onszelf nu al warm met de vraag: welke tracks wil jij graag horen?

Hoewel Ed Sheeran al sinds 2005 in de studio staat, verschijnt pas zes jaar later zijn eerste album, + (Plus). Tracks als ‘The A Team’ en ‘Lego House’ worden hiermee in het leven geroepen en zetten de singer songwriter op de kaart. Sheeran’s liefde voor wiskundige symbolen zet zich later voort in 2014 en 2017 – met de releases van x (Multiply) en ÷ (Devide). Ook brengt de artiest tussentijds verschillende EP’s uit, die zich later verzamelen in de stampvolle box set 5 (Five). Oftewel, er is meer dan genoeg om uit te kiezen.

Poll

Ed Sheeran

Wat zijn jouw favoriete tracks van ÷?

View Results

Laden ... Laden ...

Ed Sheeran

Wat zijn jouw favoriete tracks van x?

View Results

Laden ... Laden ...

Ed Sheeran

Wat zijn jouw favoriete tracks van +?

View Results

Laden ... Laden ...

Ed Sheeran

Wat zijn jouw favoriete tracks van Ed Sheeran's EP's?

View Results

Laden ... Laden ...

Ed Sheeran

Foto: Ben Watts

Ed Sheeran is misschien wel de grootste popster van het moment. In 2011 brak de zanger door met de hit ‘The A Team’. Sindsdien is hij een graag geziene gast op festivals. In 2016 had Sheeran het echter gehad met touren, en het werd een jaar stil rondom zijn persoon. Toch kwam hij in 2017 sterker dan ooit terug met zijn nieuwste album Divide. Sinds die release is hij niet van de radio te slaan en tourt hij veel. Deze tour wordt dus nu nogmaals verlengd.

Sziget 2019

Sziget Festival 2018

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Tickets zijn inmiddels in de verkoop. Een 7-Day Pass kost momenteel 299 euro en voor een 5-Day Pass betaal je 259 euro.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.