Rammstein in 2019 op grote festivals

Fans van de Duitse band Rammstein kunnen beginnen met duimen. De band maakt in een interview bekend dat ze in 2019 verschillende grote festivals aandoen. Welke festivals dat precies zijn wordt eind deze maand bekendgemaakt.

Rammstein gaat volgend jaar op festivaltour, zo valt te lezen in onderstaande Facebookpost van Rammstein Belgium. Paul Landers, gitarist van de band, geeft in een interview met het Poolse muziekmagazine Magazyn Gitarzysta aan dat de band volgende zomer enkele grote festivals aandoet. Ook zijn ze druk bezig met het plannen van overige shows ter ere van hun aanstaande album, dat in het voorjaar van 2019 moet verschijnen. Eerder hintten de heren al naar de mogelijke komst van een stadium-tour.

Welke festivals en locaties zich op mogen maken voor een show van de Duitse band blijft nog even geheim. Als het goed is weten we aan het einde van de maand meer.

Rammstein

Rammstein
Foto: Bart Heemskerk

Het Duitse zestal behoeft eigenlijk geen inleiding. Ze maken al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van de klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om Rammstein niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zes studioalbums uit, waarvan de meest recente alweer uit 2009 dateert. Op dit moment zijn ze druk bezig met de afronding van hun zevende studioalbum.

Ondanks dat de band zuinig is met het uitbrengen van nieuwe albums laten ze hun fans niet in de steek. De heren tourden ook zonder nieuwe muziek de wereld rond en spelen iedere festivalweide plat. Rammstein pronkte de afgelopen jaren bovenaan de affiches van Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download.

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene