Eurosonic Noorderslag 2019 bevestigt Thomas Azier en meer

Goed nieuws voor Eurosonic Noorderslag. Noorderslag breidt vandaag het affiche verder uit met onder andere Thomas Azier.

De 2019-editie van Eurosonic Noorderslag begint steeds meer kleur te krijgen. Naast Thomas Azier bevestigt Noorderslag ook namen als Famke Louise en Nielson.

Eerder deze week kwam het Groningse festival met zowel Europese als Nederlandse acts. Onder de 123 namen vonden we onder meer EUT en Dvtch Norris. De tien nieuwe namen vind je hieronder.

Thomas Azier

De Friese Thomas Azier bracht in 2014 zijn debuutplaat Hylas uit. Op deze synth-pop-rock plaat zijn diverse Europese invloeden te horen. Deze diversiteit zorgt ervoor dat hij meteen een internationale fanbase heeft opgebouwd. In 2016 werd Rouge uitgebracht, zijn tweede album. Hits zoals ‘Gold’, ‘Talk To Me’ en ‘Babylon’ zijn terug te vinden op deze albums. Afgelopen jaar was de zanger onder andere te zien op Best Kept Secret Festival en de 3FM awards. Op dit moment is Azier druk bezig met het afronden van zijn nog titelloze derde plaat.

Eurosonic Noorderslag 2019

Eurosonic Noorderslag live

Eurosonic Noorderslag 2019 vindt plaats van 16 t/m 19 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent en de focus ligt dit jaar op bands uit Tsjechië en Slowakije. Op de editie van 2018 waren onder andere Afterpartees, My Baby, YUNGBLUD en Haevn te zien.

Jaarlijks worden tijdens het festival de Popprijs en de European Festival Awards uitgereikt. De Popprijs is voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Deze prijs ging vorig jaar naar Kensington. De European Festival Awards zijn voor de beste festivals van Europa. Afgelopen editie gingen onder meer Sziget en Down The Rabbit Hole er met deze prijzen vandoor.

Meer informatie over dit festival, waaronder de ticketverkoop, kun je vinden op de festivalwebsite.

Eurosonic Noorderslag Logo

Eurosonic Noorderslag 2024

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 17-20 januari 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen