Advertisement

The Cure naar Øya Festival 2019

The Cure komt naar Øya Festival 2019. Op woensdag 7 augustus sluiten zij de tweede festivaldag in Noorwegen af.

Dit is de eerste headliner die het Noorse festival aankondigt. Eerder bevestigde Øya onder andere Sigrid. De overlap met Sziget en later die maand Lowlands zorgt voor interessante mogelijkheden voor de line-up. Vorig jaar stond bijvoorbeeld Kendrick Lamar op alle drie de festivals.

De show in Noorwegen maakt deel uit van de grote festivaltour die The Cure deze zomer gepland heeft. De band bezoekt onder andere Rock Werchter, Roskilde en Rock en Seine.

The Cure

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen. Dit jaar bestaat de band alweer 40 jaar, de hoogste tijd voor een nieuwe festivaltour. In 2019 bezoeken ze onder meer Rock Werchter, Roskilde en Rock en Seine.

Øya Festival 2019

Øya FestivalØya Festival 2019 vindt plaats van 6 tot en met 10 augustus. Het festival overlapt dit jaar grotendeels met Sziget, wat mogelijkheden biedt voor de line-up. Afgelopen editie stonden onder meer Kendrick Lamar en Arcade Fire op de planken. Meer informatie over het festival vind je op de website.

Øyafestivalen Logo

Øyafestivalen 2024

Locatie
Noorwegen
Oslo, Noorwegen
Datum 7-10 augustus 2024
Tickets Kopen