FortaRock 2019 bevestigt Enslaved en meer

Fortarock publiek 2016
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

FortaRock 2019 blijft strooien met namen. De organisatie kondigt vandaag in een periode van twee uur Cult of Luna en Gloryhammer aan. Gisteren werden in datzelfde tijdsbestek Enslaved en Symphony X toegevoegd aan het affiche voor het Nijmeegse festival. 

Eerder deze week maakte FortaRock 2019 al de komst van Amon Amarth bekend. De afgelopen dagen volgden Enslaved, Gloryhammer, Cult of Luna en Symphony X. Op welk podium en hoe laat de drie bands spelen is nog niet onthuld. Wél is al duidelijk dat FortaRock deze editie weer voor een snoeiharde line-up gaat.

Enslaved

Enslaved is een Noorse metalband opgericht in 1991. De stijl van de band wordt vaak omschreven als vikingmetal. De mannen worden dan ook vaak aangezien als een van de grondleggers van dit genre. Dit komt mede door het gebruik van de Noorse mythologie in hun nummers. Aankomende zomer is Enslaved niet alleen te zien op FortaRock, maar onder andere ook op Kaltenback Open Air. Maanden juni en juli lijken verdacht leeg, wie weet brengen de heren wel een bezoek aan Wacken Open Air of Graspop Metal Meeting.

FortaRock 2019

Fortarock
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

FortaRock 2019 vindt plaats op 1 en 2 juni in het Goffertpark in Nijmegen. Aankomend jaar mogen Amon Amarth en vele anderen het festivalpubliek vermaken. Tijdens de vorige editie stonden onder meer Nightwish en Parkway Drive op de planken.

Meer informatie over de aankomende editie is te vinden op de website van het Nijmeegse festival. Hier kun je ook terecht voor de kaartverkoop.