Muse op 27 juni naar het Goffertpark in Nijmegen

1591
Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

Muse geeft op 27 juni een concert in het Nijmeegse Goffertpark. De band maakte zojuist de exacte tourdata voor 2019 bekend.

Eerder werd de poster van de tournee al via sociale media gedeeld, met daarop een waslijst aan steden in Europa en Noord-Amerika. Toen ontbraken echter de data en de precieze locaties; de band rondom zanger Matthew Bellamy deelt deze nu wel met het publiek. Wel was al bekend dat Muse op Rock Werchter speelt.

Met de aankomende release van het achtste studioalbum Simulation Theory was een nieuwe tournee onontkoombaar. Nu de exacte data en locaties bekendgemaakt zijn, kunnen de fans zich op gaan maken voor de kaartverkoop.

Muse

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide Muse uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven studioalbums uitgebracht en daarvan miljoenen platen verkocht. De achtste plaat Simulation Theory verschijnt in november van dit jaar. De nieuwste single ‘Pressure’ is net uit.

Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer twee jaar geleden; in 2016 deed Muse Lowlands aan. Zien we de band volgend jaar weer terugkeren op een Nederlands of Belgisch festival?