Rammstein op 25 juni 2019 naar De Kuip

5993
Rammstein
Foto: Bart Heemskerk

Rammstein lijkt weer naar Nederland te komen. De band hint naar een optreden in Rotterdam. De laatste tour stamt uit 2016, toen stonden onder andere Pinkpop en Rock Werchter op de kalender. 

Update 2 november: Vandaag wordt er meer informatie bekend rondom het optreden van Rammstein. De Duitse band staat op 25 juni in De Kuip. De kaartverkoop van het concert start op donderdag 8 november. Ticketprijzen variëren van €55,- tot €99,-.

Het zat er al een tijdje aan te komen. Rammstein liet al doorschemeren in het voorjaar van 2019 een nieuw album uit te willen brengen. En zei daarmee ook graag een tour langs de grote festivals te gaan maken. De band deelt vandaag een foto waarop het logo te zien is in combinatie met een foto van de Rotterdamse Kuip. Alles wijst momenteel op een optreden in de havenstad. De foto is gedeeld door concertpromotor Greenhouse Talent. Momenteel is er nog geen datum te vinden voor het optreden van Rammstein.

Rammstein

(c) Rob Walbers

Het Duitse zestal behoeft eigenlijk geen inleiding. Ze maken al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van de klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om Rammstein niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zes studioalbums uit, waarvan de meest recente alweer uit 2009 dateert. Op dit moment zijn ze druk bezig met de afronding van hun zevende studioalbum.

Ondanks dat de band zuinig is met het uitbrengen van nieuwe albums laten ze hun fans niet in de steek. De heren tourden ook zonder nieuwe muziek de wereld rond en spelen iedere festivalweide plat. Rammstein pronkte de afgelopen jaren bovenaan de affiches van Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download.

Ik probeer zoveel mogelijk van de wereld te zien. Ik leef op muziek en Bruce Springsteen is mijn held, Lionel Richie mijn guilty pleasure. Later als ik groot ben, word ik journalist. (Stiekem groot fan van Roda JC, maar weet niet of ik dat openbaar moet maken)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.