Advertisement

Foo Fighters, Twenty One Pilots en meer voor Reading & Leeds 2019

Photo credit: Brantley Gutierrez

Goed nieuws voor Reading & Leeds 2019! Het Engelse dubbelfestival bevestigt vandaag de komst van onder meer Foo Fighters, Twenty One Pilots en The 1975. Deze acts zijn hiermee ook direct kanshebbers voor Lowlands en Pukkelpop.

Met de bevestiging van The 1975, Foo Fighters, Twenty One Pilots en Post Malone zijn de headliners voor het Engelse dubbelfestival bekend. Naast de headliners zijn ook onder meer Blossoms, Bastille en Pale Waves van de partij. Voor het gehele overzicht check je onderstaand affiche.

De eerste namen werden vanochtend bekendgemaakt via BBC Radio 1. De ticketverkoop gaat aanstaande vrijdag (23 november) van start. De bovengenoemde acts zijn direct ook goede kanshebbers voor een plek op Lowlands en Pukkelpop. Deze festivals gaan namelijk een week eerder van start.

Foo Fighters

Foto: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een rockband uit Seattle. De band is in 1994 opgericht door Dave Grohl, nadat Nirvana ophield te bestaan na de dood van Kurt Cobain. In 1995 kwam het  debuutalbum van de band uit, waarmee ze al snel groot werden. De grote doorbraak kwam echter in 1997, met de release van The Coulour and the Shape. Op dit album stonden onder andere nummers als ‘Monkey Wrench’, ‘My Hero’ en publieksfavoriet ‘Everlong’. Sindsdien is Foo Fighters één van de grootste rockbands van de wereld, met inmiddels negen studioalbums op zak. Daarnaast heeft de band met Dave Grohl één van de meest charismatische frontmannen ter wereld, die menig festival al wist af te breken.

Met de bevestigingen voor Hurricane & Southside Festival, Reading & Leeds en Belfast Vital Festival lijkt het erop dat Foo Fighters weer een ronde langs de festivals gaan doen. Welke festivals volgen?

Reading & Leeds 2019

Foto: Marc de Groot/Reading 2016

Reading & Leeds festival 2019 vindt plaats van 23 tot en met 25 augustus in de Engelse steden Reading en Leeds. Met de bevestigingen van Foo Fighters, The 1975, Post Malone en Twenty One Pilots zijn de headliners voor aankomende editie bekend. Tickets gaan op vrijdag 23 november in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 augustus 2024
Tickets Kopen