Tenacious D, ZZ Top en meer naar Sweden Rock 2019

Tenacious D
Tenacious D

Het Zweedse festival Sweden Rock bevestigt de komst van onder andere Tenacious D, ZZ Top en Disturbed. Daarmee wordt ook de kans op een Nederlandse festivalshow van deze bands weer een stukje groter.

In totaal presenteert de organisatie twintig nieuwe namen. Zo maakt de organisatie ook de komst van onder meer Axel Rudi Pell en Blackberry Smoke bekend. Eerder maakte het festival al bekend dat onder andere Kiss en Def Leppard komende zomer naar Zweden afreizen. Ook belooft het Zweedse festival later nog 45 namen aan te kondigen. Een overzicht van alle namen tot nu toe vind je hieronder.

Met de bevestiging van Sweden Rock wordt de kans groter dat Tenacious D een hele Europese tour gaat doen. Aangezien Sweden Rock in dezelfde week valt als Pinkpop lijken we te mogen hopen op een optreden van de heren op het Limburgse festival. Eerder werd al duidelijk dat het duo volgend jaar te zien is op het Duitse Rock am Ring en Rock im Park. De Amerikaanse rockband stond ook al op jullie wishlist voor het festival.

Tenacious D

Tenacious D is een Amerikaanse comedy- en rockband uit Los Angeles. Deze groep is in 1994 opgericht door Kyle Gass en Jack Black. Er zijn inmiddels vier studioalbums uitgebracht. Het laatste album, Post-Apocalypto, is deze maand nog maar juist uitgebracht. Dave Grohl heeft op al deze albums de drumpartijen ingespeeld, maar live moet het duo het vaak zonder de Foo Fighters frontman doen. Buiten deze band zijn beide heren ook in te huren als acteur. Vooral Jack Black heeft inmiddels een uitgebreide lijst aan films en tv-series op zijn naam staan.

Sweden Rock 2019

Sweden Rock Festival Stage

Sweden Rock 2019 vindt plaats van 5 tot en met 8 juni in de Zweedse plaats Sölvesborg. De 4-dagen tickets zijn al uitverkocht. Tickets voor 3 dagen of voor een losse festivaldag zijn nog wel verkrijgbaar. In het verleden stonden onder meer Queen + Adam Lambert, Aerosmith, Mötley Crüe en Judas Priest bovenaan het affiche. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.