Advertisement

Disturbed cancelt Pinkpop 2023 wegens ziekte, Ramkot vervangt

Disturbed verschijnt zaterdag 17 juni niet op Pinkpop 2023. De zanger David Draiman is ziek waardoor hun optreden niet door kan gaan. De band zou om 16:10 op de North Stage spelen.

De organisatie van Pinkpop 2023 laat in een statement weten dat Disturbed zaterdag 17 juni niet op het festival speelt. Doordat de zanger, David Draiman, te ziek is om het podium te betreden vervalt hun optreden. Hoewel het erg moeilijk is om zo last minute nog een vervanger te regelen is dat Pinkpop toch gelukt. De Belgische band Ramkot zal hun positie op de North Stage overnemen terwijl ze eigenlijk niet op het festival geprogrammeerd stonden.

Statement van de band zelf

Afgelopen vrijdag speelde de band nog op Graspop Metal Meeting 2023. De band laat weten dat niet alleen het optreden op Pinkpop 2023 wordt gecanceld, maar ook hun headlineshow in Luxemburg op maandag gaat niet door. Het plan is dat ze 21 juni verder touren zonder verdere veranderingen aan het schema. Het volledige statement van de band is in de post van Pinkpop hieronder te lezen:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben