Pinkpop heeft ‘De Gouden Tip’, Festileaks heeft de ‘Festival Wishlist’. Via onze social kanalen vroegen we jullie festivalacts te nomineren, die jullie graag in Landgraaf zouden willen zien. We ontvingen honderden reacties en stelden op basis van jullie wensen de ideale poster voor Pinkpop 2019 op!

Alle reacties zijn gelezen en de stemmen zijn geteld. Als het aan jullie ligt wordt de line-up aangevoerd door Muse, Coldplay en P!nk. Drie fantastische headliners, maar dat zijn niet de enige parels op de poster…

De ideale Pinkpop 2019 affiche

Photo: Festileaks

Jullie hebben duidelijk gekozen voor een mooi uitgebalanceerd affiche; Imagine Dragons, Lenny Kravitz en Chef’Special zorgen voor de hits, terwijl Biffy Clyro het alternatieve rockrandje brengt. Op The Prodigy gaan we dansen en met Bon Jovi halen we (jeugd)herinneringen op. Ook het ruigere werk komt aan bod: bij Tool en Volbeat gaan de gebalde vuisten massaal de lucht in. Daar tegenover staat wel dat  hiphop-liefhebbers met deze poster helaas wel buiten de boot vallen.

Geloofwaardigheid

We willen de pret niet drukken, maar er zitten helaas nogal wat haken aan ogen aan dit affiche. Zo kunnen we Muse, P!nkTool en Bon Jovi waarschijnlijk afschrijven. Zij hebben namelijk allen al een grote show in Nederland gepland en lijken daarmee niet op Pinkpop te staan. Ook is het niet echt realistisch dat Nothing But Thieves, Oscar and The Wolf en Greta van Fleet voor het tweede jaar op rij in Landgraaf zullen spelen.

Toch is er ook goed nieuws: er zullen heel wat nieuwe albums verschijnen de komende tijd waar vaak ook een tour aan vastgeplakt zit. Denk aan acts als The Prodigy en Florence + The Machine die beide al aan het optreden zijn. Laatstgenoemde is zelfs al bevestigd voor Rock Werchter. En zo zijn Slayer en Slash tevens te vinden op o.a. Graspop. Kun jij niet wachten op het moment dat er meer nieuws over de komende editie komt? Op ons forum kun je al speculeren over de rest van de line-up.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Afgelopen zomer prijkte Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Over de jubilieumeditie van 2019 is tot op heden weinig bekend. Het festival vindt in ieder geval plaats in het Pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Er doen sterke geruchten de ronde dat de 50e editie een extra dag zal tellen, een unicum in de geschiedenis van het festival.

Win 2 tickets voor Lollapalooza Berlijn!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets Lollapalooza Berlijn. In het laatste festivalweekend van het seizoen nog één keer genieten van exclusieve headliners als Kings of Leon, Swedish House Mafia en Martin Garrix: word jij die gelukkige winnaar?