This post is also available in: English

Richard Kruspe stelt in een interview met United Rock Nations Radio dat Rammstein volgende maand start met het mixen van nummers op het nieuwe album. Hiernaast geeft de gitarist van de band aan dat er een driejarige tour plaatsvindt ter viering van deze eerste plaat in tien jaar. 

Rammstein maakte onlangs het eerste deel van het drieluik bekend. Tussen mei en augustus 2019 geeft de band niet minder dan dertig shows weg door heel Europa. De metalshow doet ook Nederland en België aan. Op 25 juni is het aan Rotterdam, terwijl Brussel 10 juli de groep verwelkomt. Slecht nieuws voor liefhebbers die nog geen kaarten hebben: de tickets voor beide concerten waren binnen no-time uitverkocht. De stelling dat deze tour liefst drie jaar duurt, is een zeer goed voorteken voor de festivalgangers onder ons. De kans is hiermee namelijk aanwezig dat Rammstein in 2020 of 2021 Europese festivals aandoet.

Het hele radio-interview is hier te beluisteren. Kruspe vertelt in het gesprek naast de bovengenoemde zaken dat hij het als muziekschrijver bijzonder jammer vindt dat in het verleden de complimenten vooral uitgingen naar de grote show vol met vuur. Met dit nieuwe album probeert de band de aandacht van het publiek te richten op de muziek zelf. Als alles goed gaat, komt deze plaat in het voorjaar van 2019 uit. Paul Landers, een andere gitarist van Rammstein, vertelt dit in een gesprek met Music Radar.

Rammstein

(c) Rob Walbers

Het Duitse zestal van Rammstein behoeft eigenlijk geen inleiding. De band maakt al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om Rammstein niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zes studioalbums uit, waarvan de meest recente alweer uit 2009 dateert. Op dit moment zijn ze druk bezig met de afronding van hun zevende studioalbum.

Ondanks het gegeven dat de heren van Rammstein zuinig zijn met het uitbrengen van nieuwe albums, laten ze de fans niet in de steek. De heren tourden ook zonder nieuwe muziek de wereld rond en speelden iedere festivalweide plat. Rammstein pronkte de afgelopen jaren bovenaan de affiches van onder andere Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.