Advertisement

Cardi B, Future en Migos naar nieuw Belgisch hiphopfestival

Het nieuwe Belgische evenement Vestiville deelt vandaag de eerste namen mee. Onder andere Cardi B, Future en Migos zijn van de partij in Lommel.

Naast deze drie publiekstrekkers deelt de organisatie nog een tiental nieuwe namen. Ook Boef, Lil Baby en Sevn Alias geven optredens op het festival. Op Vestiville zou er naast muziek ook ruimte zijn voor fashion en kunst en is er een camping aanwezig. Naast de eerste dertien namen maakt het festival ook de datum bekend. Check de complete affiche hieronder.

Het Nederlandse hiphopfestival WOO HAH! gaat twee weken na Vestiville van start. Beide festivals richten zich op hiphop, hierdoor is enige overlap goed mogelijk. Cardi B, komend jaar op Vestiville, moest vorig jaar haar passage op WOO HAH! cancelen.

Cardi B

Cardi B is een rapper afkomstig uit New York. Ze werd bekend door haar deelname aan het Amerikaanse reality-tv programma Love & Hip Hop: New York, waarin ze van 2015 tot en met 2017 te zien was. Het programma volgt verschillende mensen in de New Yorkse hiphopscene. Cardi werd snel een publieksfavoriet door haar directe persoonlijkheid. Na een aantal mixtapes kwam in 2017 haar eerste single bij een groot label uit, ‘Bodak Yellow’. Het werd een enorme hit die meerdere records brak, en bezorgde haar bovendien twee Grammy-nominaties. Sindsdien heeft ze nog een aantal hits uitgebracht, zoals ‘Bartier Cardi’ en ‘Finesse’ met Bruno Mars.

Vestiville 2019

Het Lommelse festival vindt volgend jaar voor het eerst plaats. Het evenement duurt van 28 tot en met 30 juni en kent het Kristalpark-Balendijk in het Belgische Lommel als locatie. Onder andere Cardi B, Future en Migos geven komend jaar acte de présence. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website van Vestiville.