Festivalconcert: Twenty One Pilots op Firefly Festival 2017

Twenty One Pilots

Het heeft even geduurd, maar Twenty One Pilots is sinds oktober dit jaar weer een album rijker: Trench. En daar blijft het niet bij. Het duo vertaalt dit in 2019 door naar een Europese festivaltour, waarbij onder andere Reading & Leeds en Sziget worden aangedaan. Wat we kunnen verwachten is nog onbekend, maar hieronder alvast de beelden van Firefly Festival 2017.

Met Trench slaat Twenty One Pilots een nieuwe weg in. Hoewel de lyrics van de band altijd al een diepere betekenis hadden, ligt bij de nieuwe platen nóg meer focus op de songteksten. Wat betekent dit voor de festivalshows? Waarschijnlijk dat ze nog steeds even indrukwekkend zijn als altijd. Zo is leadzanger Tyler Joseph niet bang om tijdens een optreden flink te stunten. Salto’s van de piano af, stagedives, in een hamsterbal over het publiek: niets is te gek. Dit gepaard met de energie waarmee het duo zich op de bühne uitleeft, heerlijk. Genoeg geratel nu en tijd voor het festivaloptreden hieronder!

Twenty One Pilots

Twnty One Pilots

In 2009 werd de alternatieve rockband Twenty One Pilots opgericht, toen ook met voormalig leden Nick Thomas en Chris Salih. Nadat de band flink in populariteit steeg in 2011, reizen Tyler Joseph en Josh Dun samen de wereld over. Met het uitbrengen van het vierde album, Blurryface (2015), braken de Amerikanen definitief door. Hitlijsten over de hele wereld werden gedomineerd door nummers als ‘Stressed Out’ en ‘Ride’. Niet veel later verscheen ook de single ‘Heathens’, als soundtrack voor de film Suicide Sqaud. Ook verscheen op 5 oktober het vijfde album Trench, waarbij een tour door Amerika en Europa gepaard gaat.