Imagine Dragons exclusief naar Italië in 2019

Goed en slecht nieuws voor de fans van Imagine Dragons. Vandaag werd bekend dat de groep op 2 juni een optreden geeft in het Italiaanse Firenze. Deze show is ook meteen het enige Europese optreden dat de band in 2019 geeft.

Er werd in de wandelgangen gefluisterd over de komst van Imagine Dragons naar de Europese zomerfestivals, omdat de band op 9 november het album Origins uitbracht. Met het nieuws over het eenmalige Europese optreden van de Amerikanen komt een eind aan deze speculaties. Waar de band afgelopen zomer nog in GelreDome en op Pukkelpop te bewonderen was, komt hierop in 2019 dus geen vervolg met een show in Nederland of België.

Live Nation Italië kondigde de exclusieve komst van Imagine Dragons naar Italië aan door middel van de volgende Facebookpost:

Degenen die erbij willen zijn, kunnen zich registreren voor de voorverkoop bij Live Nation Italië. Je kunt dan vanaf 5 december 10u 24 uur lang kaarten kopen. Vanaf 6 december 11:00 uur start de algemene verkoop via onder andere Ticketmaster. Het goedkoopste ticket voor het optreden kost € 69,-.

Imagine Dragons

De Amerikaanse alternative/poprockband Imagine Dragons werd in 2008 in Las Vegas opgericht. In 2012 verkregen de heren internationale bekendheid met de single ‘It’s Time’. Inmiddels is de band niet meer van de Europese podia weg te denken. Met hits als ‘Radioactive’ en ‘Demons’ zetten ze de festivalweides met gemak op hun kop. Het meest recente album Origins verscheen op 9 november 2018. Voor de liefhebbers die de band in 2019 in Europa willen bezoeken, is het optreden op 2 juni in Italië de enige kans.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel