Neil Young en Bob Dylan niet naar British Summer Time 2019, wél naar Hyde Park

neil young

De optredens van Neil Young en Bob Dylan op British Summer Time 2019 gaan door in een andere vorm. Een meningsverschil tussen Young en Barclaycard, de sponsor van het evenement op Hyde Park, heeft ertoe geleid dat de iconen op 12 juli zelfstandig de shows organiseren.

Gisteren is duidelijk geworden dat het verschil van inzicht tussen Neil Young en Barclaycard onoverkomelijk is. In een bericht op de zijn website maakt Young bekend dat de show samen met Bob Dylan van 12 juli op Hyde Park wordt georganiseerd zonder de sponsor. British Summer Time bevestigde dit tegenover het Britse dagblad The Guardian. Barclaycard onthoudt zich van elke vorm van commentaar.

In een eerder artikel van The Guardian is te lezen dat Neil Young grote problemen heeft met Barclaycard. Deze creditcard-verstrekker heeft in de ogen van de Canadees te veel zakelijke relaties met bedrijven die handelen in fossiele brandstoffen. Daarnaast stelde de singer-songwriter dat de organisatie van BST Hyde Park het duo-optreden bekendmaakte, terwijl de details nog niet waren uitgewerkt.

De organisatie van British Summer Time geeft aan dat de optredens van Florence + The Machine en Robbie Williams wel in de oorspronkelijke vorm plaatsvinden.

Neil Young

Neil Young is een Canadese singer-songwriter. Hij heeft in verschillende bands gezeten, namelijk Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young. Vanaf 1968 begon hij een succesvolle solocarrière. De Rock & Roll Hall Of Fame-website beschrijft hem als ‘one of rock and roll’s greatest songwriters and performers’. Het meest recente album Songs for Judy kwam in oktober 2018 uit.

Er staan inmiddels twee shows in 2019 gepland voor Neil Young, samen met Bob Dylan. Naast het optreden van 12 juli in Londen staan de heren 14 juli op de planken in het Ierse Kilkenny.

British Summer Time 2019

British Summer Time is de verzamelnaam van een reeks concerten, welke plaatsvinden van 5 juli tot en met 14 juli in Hyde Park, Londen. Iedere dag staat geheel op zichzelf, waardoor er alleen dagtickets te verkrijgen zijn voor het evenement. Voor de komende editie zijn Robbie Williams en Florence + The Machine aangekondigd. Eerder werden ook Bob Dylan en Neil Young gepresenteerd, maar inmiddels is dus duidelijk geworden dat deze show niet onder de noemer van British Summer Time wordt georganiseerd. Voor meer informatie kun je terecht op de website van BST Hyde Park.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel