Advertisement

Drie nieuwe festivaldilemma’s: niets kunnen zien vs. niets kunnen horen

Sfeerimpressie van Sziget 2011 – Foto: Maël Racapé via Flickr

Lastige keuzes horen bij het leven. Zo horen ook festivaldilemma’s bij het festivalleven. Om jou alvast goed voor te bereiden op komend festivalseizoen leggen we je nu al een paar lastige dilemma’s voor.

1. Stortregen vs. brandende zon

Best Kept Secret regen
Foto: Chris Stessens

In welk weer vier jij het liefste een festival?

View Results

Laden ... Laden ...

Onze ervaring leert dat festivalgangers er altijd wel een feestje van maken, ongeacht het weer. In de praktijk is het echter toch zo dat een brandende zon of een stortvloed aan regen niet bepaald fijn is. Als jij zou moeten kiezen, sta je dan liever te dansen in de stortregen, of doe jij het liever rustig aan in tropische hitte?

2. Niets kunnen zien vs. niets kunnen horen

Sfeerimpressie van Sziget 2011 – Foto: Maël Racapé via Flickr

Als het moet bezoek ik mijn favoriete festival liever...

View Results

Laden ... Laden ...

Als jij naar een festival gaat, ga je dan voor de muziek, of voor de spectaculaire shows? Laten we die stelling nog wat sterker maken: Zou jij je favoriete festival liever bezoeken zonder iets te zien, of zonder iets te horen? Zet jij liever een blinddoek of een geluiddempende koptelefoon op?

3. Meerdere kleine festivals vs. één superfestival

Foto: Sandor Csudai

Tijdens een festivalzomer bezoek ik liever...

View Results

Laden ... Laden ...

Het eeuwenoude dilemma: kwantiteit vs. kwaliteit. Veel festivalfanaten zullen op dit moment nog in de planfase van hun festivalzomer zitten. Dan steekt zich elk jaar weer dezelfde vraag op: spreid je je geld over meerdere festivals, of stop je al je centen in één enorm superfestival zoals Sziget, Coachella of Roskilde?

Festivaldilemma’s

Rock Werchter 2018 Sfeer

We hebben er allemaal wel eens mee te maken, kies je een onhandige koffer met wieltjes of een grote backpack om mee te nemen naar je favoriete festival? In de festivaldilemma’s van de week leggen we je drie dilemma’s voor om je tanden op stuk te bijten. Het is allebei leuk, of juist helemaal niet. En dat maakt het alleen maar lastiger… Ben jij nog niet uitgespeeld? Check dan onze andere festival-dilemma’s.