10 nieuwe festivaldilemma’s: verkeersregelaar in de moshpit en stroboscopen in je tent

Appelpop John Coffey moshpit
Foto: Don Crusio/Festileaks

Lastige keuzes horen bij het leven. Zo horen ook festivaldilemma’s bij het festivalleven. Daarom gaan we vandaag peilen waar jij op inlevert, welke verknipte voorkeuren je hebt, en bereiden we je gewoon voor op het onmogelijke. Hier zijn tien pittige dilemma’s, speciaal voor jou.

1. De allerkleinste vs. lekker oneven

Mañana Mañana 2018

Wat kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

We trappen deze lijst aan festivaldilemma’s af met iets waar niemand gelukkig van wordt. Jij als blije bezoeker wordt namelijk ingesloten door een stelletje reuzen, of moet heel het optreden doorbrengen op een stukje oneven grond. Je weet wel, dat je linker voet net vier centimeter langer is dan de rechter. Ugh.

2. Confetti bij de tassencontrole vs. slapen in een babyledikant

festivaldilemma's / Primavera Sound
Foto: Eric Pamies

Wat kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

Het allergrootste feestje vindt plaats bij de tassencontrole. In plaats van het verwijderen van je drankjes en massageolie, stopt meneer er tien kilo confetti in. Lekker alles eronder en zeg er maar donder op dat je die snippers uit de hel nog jaren tegenkomt. Aan de andere kant moet je echter overnachten in een babyledikant. Voor de nachtbrakers niet zo’n probleem, maar je mag hem wel zelf nog even in elkaar zetten.

3. Speechen tijdens een podiumwissel vs. stroboscopen in de tent

lichtshow / festivaldilemma's
Photo: Sandor Csudai

Wat kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

Er is niets zo emotioneel als het verlaten van een podium of tent, waarbij je net zo’n emotionele band hebt opgebouwd met de mensen om je heen. Om die reden kondig jij ieder vertrek aan met een ontroerende afscheidsspeech. Is dit teveel moeite? Geen zorgen! Dan hangen we jouw tent gewoon vol met stroboscopen.

4. Je berichten op schermen vs. de tandenborstel van een vreemde

 festivaldilemma's / Sziget Main Stage

Wat kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

Pikante berichten van je scharrel, beschamende appjes van je moeder of het bewijs dat jij nog steeds Candy Crush speelt. Alles komt voorbij op de grote schermen. Maar geen nood! Het zouden de festivaldilemma’s niet zijn als niet iets net zo kuts tegenover stond. Wat dacht je van je tandenpoetsen, maar dan met de borstel van een onbekende?

5. Douchen met Taylor Swift vs. met schoenen aan slapen

festivaldilemma's / Taylor Swift
Taylor Swift

Wat kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

De titel klinkt veel mooier dan dat het is. De festivalcamping waar je nu bent beland, heeft namelijk een nieuwe technologie in huis gehaald. De douche gaat enkel stromen wanneer jij de kaskrakers van Taylor Swift weet mee te zingen. Als je toch niet zo’n fan bent, kan je er gelukkig nog voor kiezen om met je modderpoten de tent in te duiken.

6. Haar in je bier vs. op de DIXI-bril zitten

festivaldilemma's Sziget Festival 2018

Wat kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

Een soort drijvende schaamhaar in het toilet, maar dan met zo’n kleine babylok en een goudgele rakker. Über-goor natuurlijk. Maar wat ook niet over rozengeur en maneschijn gaat, is het daadwerkelijk neerzakken op de DIXI-bril. Respect als je hier zonder twijfel een keuze weet te maken.

7. Slapende beentjes vs. nooit meer meezingen met je favo-artiesten

festivaldilemma's Fortarock publiek 2016
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Wat kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

Ken je dat moment dat je benen halverwege het optreden in slaap vallen? Dat je gewoonweg neer kukelt alsof het nap time is bij de kinderopvang? Top, wij ook niet. Aan jou dus om dit te ontdekken met onze festivaldilemma’s. Ertegenover staat namelijk dat je de stembanden gekruist houdt tijdens je favo-optredens. Oef.

8. Van camping naar festival op schaatsen vs. iedereen wilt van je af

Rock Werchter 2019 - camping
Photo: Janne Paardekoper / Festileaks

Wat kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

Volgens het boekje schaats je tijdens de elfstedentocht zo’n 200 kilometer. Daar doen wij een schepje bovenop met de campingtocht: het voelt ook aan als 200 kilometer en er ligt geen ijs. Wauw! Aan de andere kant van dit spectrum, staat de opstandigheid van je vrienden. Zij willen namelijk kosten wat het kost van jou en de vorm van je gezicht af.

9. Vingers aflikken na DIXI-bezoek vs. nooit meer een headliner zien

festivaldilemma's EXIT Festival 2019
Photo: Lotte Spek Photography

Wat kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

Het kan voorkomen dat je toiletbezoek zo opluchtte, dat deze als finger licking good in de boeken kan. Bij de festivaldilemma’s laten we daar geen gras over groeien, en maken we hier één van de keuzes van. Hier zetten we dan natuurlijk iets tegenover wat je van binnen net zo kapot maakt, maar dan emotioneel. Want zeg maar gedag tegen alle headliners waar jij naar uitkijkt.

10. Verkeersregelaar in een mosh-pit vs. buikschuiven in de modder

Appelpop John Coffey moshpit
Foto: Don Crusio/Festileaks

Wat kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

Wanneer de kolkende mensenmassa ruimte maakt voor een giga-pit, beginnen de nicotinehandjes al te shaken. Niet van adrenaline of angst, maar omdat je aan het werk MOET. Rechts gaat voor, geen flauwe bochten: dit alles heb jij in de hand! Die drang en passie kan hem gelukkig ook nog in een ander hoekje zitten, namelijk: buikschuiven alsof je leven er vanaf hangt.

Festivaldilemma’s

Rock Werchter 2018 Sfeer

We hebben er allemaal wel eens mee te maken, kies je een onhandige koffer met wieltjes of een grote backpack om mee te nemen naar je favoriete festival? In de festivaldilemma’s van de week leggen we je drie dilemma’s voor om je tanden op stuk te bijten. Het is allebei leuk, of juist helemaal niet. En dat maakt het alleen maar lastiger… Ben jij nog niet uitgespeeld? Check dan onze andere festival-dilemma’s.