Het is inmiddels alweer een tijd geleden dat Foals in Nederland te vinden was, maar over een half jaar komt daar verandering in. Dan staan de heren op Down The Rabbit Hole, voor het eerst sinds ze het festival afsloten in 2014. Het duurt nog een tijdje voor het zover is, maar met voorbereiden kun je nooit vroeg genoeg beginnen. Daarom gaan we vandaag terug naar de show van de band op Reading 2016.

De mannen van Foals hebben een druk jaar voor de boeg. Naast een drukke festivalagenda staat ook de release van hun nieuw album op de planning. Wat dit vervolg op What Went Down ons op de festivals gaat brengen, is nog de vraag. Wel kunnen we, behalve het nieuwe werk, ook genoeg oudere hits verwachten. Bij de show op Reading komen die stuk voor stuk voorbij. De set begint met het nummer ‘Snake Oil’, dat er meteen goed in gaat bij het publiek. Twee nummers later zet de band al één van dé hits in, ‘My Number’, dat gepaard gaat met keihard gezang en gedans over het hele veld. Wat volgt is een show waarbij zowel nieuw als oud werk aan bod komt, en de band het publiek volledig inpakt met de ene na de andere hit. Tijdens de toegift is het tijd voor het hoogtepunt: “I wanna see pits”, klinkt het uit de mond van Philippakis, terwijl ‘Two Steps, Twice’ begint. Nog één keer helemaal losgaan en dan al dansend de nacht in.

Foals

De progressieve poprock band uit Oxford bestaat al 13 jaar. Met vier studioalbums op zak en optredens op grote festivals als Roskilde, Coachella en Glastonbury is de muzikale honger nog niet gestild. Afgelopen najaar zijn de mannen de studio weer ingedoken voor de opvolger van What Went Down. In januari dit jaar maakte de band kenbaar dat Walter Gervers stopt als bassist van Foals. De band blijft echter werken aan het nieuwe album.

Win 2 tickets voor Lollapalooza Berlijn!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets Lollapalooza Berlijn. In het laatste festivalweekend van het seizoen nog één keer genieten van exclusieve headliners als Kings of Leon, Swedish House Mafia en Martin Garrix: word jij die gelukkige winnaar?