Geruchtenoverzicht: op welke acts hopen we nog tijdens de Festileaks Festivalvakantie?

The Killers

De Festileaks Festivalvakantie voert langs Pohoda en Electric Castle 2022. Beide festivals hebben al een paar namen bekendgemaakt. Welke acts zijn echter nog meer kanshebbers tijdens onze vakantie?

Op de muzikale gastenlijst voor onze vakantie staan tot nu toe al enkele namen. Zo zijn onder meer Nick Cave, Gorillaz en Twenty One Pilots van de partij. Pohoda maakte onlangs nog een nieuwe lading acts bekend, waaronder The Libertines, Metronomy en Wolf Alice. Echter, welke acts hopen we nog te kunnen zien tijdens onze onvergetelijke reis?

Foals

Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Een grote kanshebber voor Electric Castle is Foals. De band stond namelijk op het affiche voor de editie van zowel 2020 als 2021. Volgens de tourdata staan de mannen volgende zomer al op enkele festivals in Europa. Rondom de data van Electric Castle zit echter een klein gat in het schema. Is drie maal scheepsrecht voor Roemenië?

Paolo Nutini

Paolo Nutini
Paolo Nutini, @Kamiel Scholten Fotografie

Zeven maal lijkt ook scheepsrecht: na zeven jaar afwezigheid staat Paolo Nutini weer op de planken. Het Schotse TRNSMT Festival kondigde onlangs zijn komst in 2022 aan. Dit festival vindt plaats van 8 tot 10 juli en overlapt qua data dus gedeeltelijk met Pohoda, dat van 7 tot en met 9 juli duurt. Op welke dag de zanger precies in Schotland speelt, is nog niet bekend. Ook heeft hij nog geen verdere tourdata bekendgemaakt. Betreden zijn new shoes volgende zomer ook het podium van Pohoda of Electric Castle?

FKA twigs

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Een mogelijkheid voor Pohoda: FKA twigs. Ze stond namelijk op het affiche voor de edities van zowel 2020 als 2021. Het Slowaakse festival heeft al enkele namen van die edities opnieuw geboekt. Zo zijn Wolf Alice, The Libertines en Metronomy weer van de partij voor volgende zomer. Wellicht zien we de Britse zangeres dan ook opnieuw terug op het affiche van Pohoda. Tot nu toe heeft ze echter nog geen tourdata bekendgemaakt.

The Killers

Rock Werchter 2018
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks (Rock Werchter 2018)

De Amerikanen hadden dit jaar een Europese tour gepland rondom de nieuwe plaat Imploding The Mirage. Deze tour is echter uitgesteld naar 2022. Hun website is inmiddels tot de nok toe gevuld met festivaloptredens in Europa. Hiervan is hun show op Colours of Ostrava heel interessant. Niet alleen valt dit festival in hetzelfde weekend als Electric Castle, ook vindt het plaats in Tsjechië, niet ver van Roemenië vandaan. Bovendien deelt Colours of Ostrava Twenty One Pilot met Electric Castle. Misschien gebeurt dit ook met The Killers.

Imagine Dragons

Photo: Neil Krug

Ook Imagine Dragons heeft recentelijk een nieuwe plaat uitgebracht. Hier zit ook een bijbehorende tour bij die langs enkele Europese festivals voert. Zo staan de mannen op 16 juli op Lollapalooza in Parijs, wat mogelijkheden biedt voor Electric Castle. Rondom Pohoda treedt de band op in Spanje en Portugal, op respectievelijk Mad Cool en NOS Alive. Komen ze buurten tijdens de Festivalvakantie?

Muse

Photo: Ben Houdijk

De mannen van Muse hebben niet stilgezeten: in april liet de band weten dat hun nieuwe album zo goed als af is. Ook liet de band weten dat de nieuwe plaat vergezeld gaat van een tour. Zo gezegd, zo gedaan: hun tourschema staat vol met festivals in Europa. Tot dusver is Mad Cool op 8 juli de laatste show in de lijst. Aangezien Muse grote boekingskantoren gebruikt en Pohoda een ‘independent’ festival is, lijkt de kans dat de band hier neerstrijkt niet groot. Er is wel een kans dat de mannen verdergaan met hun Europese festival-streak en doorreizen naar Roemenië. De band heeft nog niet eerder op Electric Castle gestaan.

Festileaks Festivalvakantie 2022

Festivalvakantie 2022

Wil jij ook graag festivals ontdekken in het buitenland, maar is het moeilijk om je vrienden te overtuigen om dat eind te reizen? Met dat probleem rekenen we nu af. Festileaks organiseert in juli 2022 een ‘festivalvakantie’: een groepsreis voor festivalfanaten van 6 tot en met 19 juli, per bus. De reis voert naar twee bucketlistfestivals: Pohoda (Slowakije) en Electric Castle (Roemenië), met een tussenstop in Boedapest. Dat betekent dat in ieder geval Nick Cave, Gorillaz, Twenty One Pilots, The Libertines, Metronomy, Deftones en Wolf Alice al op de muzikale gastenlijst staan. En jij kan er ook bij zijn!

Compleet verzorgde trip

Vanaf het moment dat je de Festileaks-bus in Utrecht instapt, regelen wij de trip helemaal voor je. Dit doen we samen met onze partner Festival Travel, die al jarenlange ervaring heeft met (festival)reizen. Samen zorgen we dat je veilig op de festivals belandt en daar een plek hebt om je (eigen) tentje op te zetten, uiteraard tussen je mede-reizigers a.k.a. nieuwe beste vrienden in spe. Ook doen we ons best om een aantal extra’s te fiksen op de festivals voor jullie als ultieme festivalfans.

In Boedapest regelen wij een slaapplek en een programma met toffe activiteiten, maar natuurlijk mag je ook op eigen houtje de stad verkennen. Dit geldt uiteraard voor de hele trip: haak aan bij de groep waar je wil, maar doe ook zeker lekker je eigen ding. Je kunt je daarom gerust alleen opgeven, maar ook met een groep kaarten kopen. Gezellig wordt het sowieso.

Tickets zijn vanaf nú te reserveren via de Festivalvakantie-pagina. Hier vind je ook extra informatie. De officiële kaartverkoop start op 1 november 2021, maar wie zich nu al registreert krijgt voorrang én 25 euro korting op het ticket. Er is plek voor maximaal 50 deelnemers, dus wees er snel bij. Meer informatie vind je op onze speciale Festivalvakantie-pagina.

Electric Castle Logo

Electric Castle 2022

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 13-17 juli 2022
Line-up
Disclosure
Deftones
Moderat
Tickets Niet meer beschikbaar.