Zelfbevestiging: Golden Earring naar Pinkpop 2019

2686

Oudgedienden Golden Earring hebben zichzelf bevestigd voor Pinkpop 2019. Op de website van de heren staat dat ze op 8 juni 2019 een optreden geven in Landgraaf. 

Goed nieuws voor bezoekers van Pinkpop 2019. Nederlandse rockband Golden Earring geeft op zaterdag 8 juni een show op het Megaland. Het wordt voor de Haagse band de vierde keer dat zij een optreden op Pinkpop gaan verzorgen.

Golden Earring heeft een bijzondere band met het Limburgse festival. Zo was de band in 1970 voor de eerste editie van het festival ook al aanwezig.

Het festival heeft de komst van Golden Earring nog niet officieel bevestigd. Wel vertelde Jan Smeets al meerdere keren dat hij graag wilde dat de band erbij was op de jubileumeditie. Dit werd ontdekt door de altijd oplettende gebruikers van het Festileaks Festival Forum.

In het screenshot hieronder vind je de informatie van de website:

Golden Earring

Golden Earring
Foto: Golden Earring at Paaspop 2016 – Artur Lazar @ Flickfeeder

De Haagse band Golden Earring is al sinds 1969 actief. Met hits als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’ verovert de band met zanger Barry Hay en gitarist George Koymans de wereld.

De band maakt zich in 2019 na een veertienjarige afwezigheid weer op voor een show op Pinkpop. Ze spelen in 2019 voor de vierde keer op het Limburgse festival en maken daarmee de cirkel officieel rond. Zo stonden de heren er in 1970 ook al. Toen redden de heren het festival zelfs door hun eigen geluidsapparatuur mee te nemen en die aan de organisatie te verhuren.

Voor de 50e jubileum editie spelen Barry Hay en zijn kompanen nogmaals op het Limburgse festival. Festivaldirecteur Jan Smeets vertelde al meerdere malen de band graag te verwelkomen op deze bijzondere editie van Europa’s oudste festival.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

De jubileumeditie van Pinkpop vindt traditiegetrouw weer in het Pinksterweekend plaats op 8, 9 en 10 juni 2019. Bevestigde namen zijn tot nu toe onder andere Fleetwood Mac, Mumford and Sons en Tenacious D. Voor de 50ste editie van het festival waren er geruchten dat Jan Smeets er een vierde dag aan wilde toevoegen, maar dit gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

De ticketverkoop voor het festival gaat van start op zaterdag 16 maart 2019 om 10:00u. Voor meer informatie over de tickets kun je terecht op de officiële website van Pinkpop.