Pinkpop de komende 10 jaar niet meer tijdens Pinksteren

Jan Smeets
Foto: Kamiel Scholten (Festileaks)

Pinkpop-organisator Jan Smeets heeft in een interview met L1 aangegeven dat het festival de komende 10 jaar niet meer tijdens Pinksteren plaatsvindt wegens hevige concurrentie. Daarnaast is er positief nieuws over de ticketprijs.

Smeets legt in het interview uit dat het festival de komende 10 jaar niet meer tijdens Pinksteren van start gaat. De concurrentie is in dat weekend simpelweg te groot, mede door het Amerikaanse Bonnaroo. Pinkpop zal zich daarom de komende jaren gaan richten op het tweede weekend van juni.

Daarnaast gaat de 73-jarige Smeets dieper in op de ticketprijs. De prijs van een toegangskaart voor het evenement stijgt dit jaar niet. Toch plaatst hij direct een kanttekening, omdat de consumptiebonnen wellicht duurder gaan worden.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival van de wereld. In 2019 vindt het festival plaats van 8 t/m 10 juni in het Zuid-Limburgse Landgraaf. De speculaties over een vierde festivaldag zijn de wereld uit, nadat de organisatie bevestigde dat het festival drie dagen duurt. Met Mumford and Sons en Fleetwood Mac zijn de eerste twee headliners bekend. Ben je benieuwd wie er kans maken op de andere headlinerspot? Check hier onze geruchtenlijst.

Kaarten gaan zaterdag 16 maart om 10:00u in de voorverkoop. Meer info over de ticketverkoop vind je op de officiële website van het festival.

Wil je alvast genieten van de bands die volgend jaar op Pinkpop staan? Beluister dan onze Spotify-playlist van het festival.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam