Fleetwood Mac naar Pinkpop 2019

Groots nieuws voor Pinkpop 2019! Fleetwood Mac staat op het affiche voor de jubileumeditie van volgend jaar. Dat is te lezen op de website van De Limburger.

De komst van de band was al langer onderdeel van de geruchtenmolen. Die werd vooral gevoed door optredens die werden aangekondigd in Berlijn, Londen en Dublin in juni 2019. Pinkpop is hiermee ook het eerste festival dat de band op zijn affiche heeft staan.

Ook maakt het dagblad de datum van de voorverkoop bekend. Wil je erbij zijn wanneer Fleetwood Mac het Limburgse podium betreed, dan zit je het best klaar op zaterdag 16 maart 2019.

UPDATE: inmiddels heeft ook Pinkpop zelf de komst van de band bevestigd. Daarnaast staat Fleetwood Mac volgend jaar ook op Werchter Boutique.

Fleetwood Mac

De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac wordt in 1967 opgericht door Peter Green. De band maakte toen voornamelijk bluesmuziek. Door wisselende samenstellingen van de band verandert deze stijl langzaam maar zeker in popmuziek. In 1977 brengt de band het legendarische album Rumours uit, volgens velen het beste album ooit gemaakt. Rumours verteld een intrigerend verhaal over de relaties en het drugsgebruik binnen de band.

In 2014 voegt zangeres Christine McVie zich weer bij de band voor de ‘On with the show’-tour. Uniek, want de bezetting is voor het eerst sinds 20 jaar weer gelijk aan dat van de Rumours-periode.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Over de jubilieumeditie van volgend jaar is tot op heden weinig bekend. Het festival vindt in ieder geval plaats in het Pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Pinkpop keek daarnaast nog naar een eventuele extra dag, om de 50e editie van het festival nog meer kracht bij te zetten. Dat lijkt er niet meer van te komen, nadat het festival gisteren de festivaldatum onthulde.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene