Snow Patrol naar Werchter Boutique 2019

Vandaag komt de organisatie van Werchter Boutique met een nieuwe naam. Snow Patrol voegt zich bij de line-up van het eendaagse festival.

Eerder kondigde het festival de komst van Fleetwood Mac aan. De legendarische band was al langere tijd een gerucht voor de festivals nadat er shows in Londen, Dublin en Berlijn bekend werden gemaakt. Het Werchterse festival kent overlap met Pinkpop, al is de kans dat de band daar ook staat klein. Snow Patrol stond namelijk in 2018 ook al op Pinkpop.

Snow Patrol

Snow Patrol is een Noord-Ierse/Schotse alternatieve rockband, opgericht in 1993 te Dundee, Schotland. Het eerste album, Songs for Polarbears, bracht de groep uit in 1998. Dit werd echter geen commercieel succes. De band bleef relatief onbekend, tot ze in 2004 Final Straw uitbrachten. Hierop stonden hits als ‘Run’ en ‘Chocolate’. Het grootste succes kwam in 2006, toen de band Eyes Open releaste. Hierop stond monsterhit ‘Chasing Cars’, waarmee de band zich definitief als grote naam bestempelde. De band maakte hierna nog twee albums, maar daarna bleef het even stil rondom Snow Patrol. Inmiddels zijn de heren terug met hun nieuwe album Wildness en ze touren weer volop.

Werchter Boutique 2019

WerchterBoutique2018_SamvanReenen1
Foto: Sam van Reenen / Festileaks

Werchter Boutique 2019 vindt plaats op 8 juni 2019. Net als tijdens eerdere edities wordt het terrein van Rock Werchter gebruikt voor het festival. Vorig jaar stonden onder meer Bruno Mars, Jessie J en Oscar & The Wolf op de planken. Dit jaar is het dus de beurt aan Fleetwood Mac. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.

Benieuwd hoe Werchter Boutique door festivalgangers wordt ervaren? Check dan eens het festivalrapport van afgelopen editie.