Fleetwood Mac naar Werchter Boutique 2019

Fleetwood Mac is gestrikt voor Werchter Boutique 2019. Met de bevestiging van de Brits-Amerikaanse band pakt het Belgische festival flink uit.

Fleetwood Mac is de eerste naam voor Werchter Boutique 2019 en is daarmee opvolger van onder meer Bruno Mars en Robbie Williams. Dat de legendarische band festivals zou gaan aandoen was al geruime tijd een groot gerucht. Met de geplande shows in Londen, Dublin en Berlijn voor juni 2019 werden vermoedens voor festivaloptredens verder gevoed. Nu blijken de geruchten juist, want eerder vandaag werd de band ook al bevestigd als de afsluiter van Pinkpop 2019.

Met de komst van Fleetwood Mac heeft Werchter Boutique een hele grote vis binnengehengeld. In de aankomende maanden zal duidelijk worden welke acts de band mogen vergezellen op het eendaagse festival.

Fleetwood Mac

De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac wordt in 1967 opgericht door Peter Green. De band maakte toen voornamelijk bluesmuziek. Door wisselende samenstellingen van de groep verandert deze stijl langzaam maar zeker in popmuziek. In 1977 brengt de band het legendarische album Rumours uit, volgens velen het beste album ooit gemaakt. Rumours verteld een intrigerend verhaal over de relaties en het drugsgebruik binnen de band.

In 2014 voegt zangeres Christine McVie zich weer bij Fleetwood Mac voor de ‘On with the show’-tour. Uniek, want de bezetting is voor het eerst sinds 20 jaar weer gelijk aan die tijdens de Rumours-periode.

Werchter Boutique 2019

Werchter Boutique 2018
Foto: Jokko

Net als tijdens eerdere edities wordt het terrein van Rock Werchter gebruikt voor het festival. Vorig jaar stonden onder meer Bruno Mars, Jessie J  en Oscar & The Wolf op de planken. Dit jaar is het dus de beurt aan Fleetwood Mac. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.

Benieuwd hoe Werchter Boutique door festivalgangers wordt ervaren? Check dan eens het festivalrapport van afgelopen editie.