Fleetwood Mac in juni 2019 naar Europa

Fleetwood Mac komt weer naar Europa. De Brits-Amerikaanse band staat in juni in Berlijn, Londen en Dublin. Het optreden in Berlijn vindt op 6 juni plaats, slechts twee dagen voor Pinkpop.

Daarnaast treedt Fleetwood Mac op 13 juni op in Dublin en betreden ze op 16 juni het podium in Londen. Of er nog meer data bijkomen is de grote vraag. De band van Mick Fleetwood stond in 2015 voor het laatst in Nederland en België. Toen waren de Ziggo Dome en het Sportpaleis het decor. Komende editie van Pinkpop is de 50ste editie van het festival en daar horen grote namen bij. Jan Smeets blikte al vooruit op de jubileumeditie. Kunnen we Fleetwood Mac toevoegen aan het rijtje met mogelijke headliners?

Fleetwood Mac

De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac wordt in 1967 opgericht door Peter Green. De band maakt dan voornamelijk bluesmuziek. Door wisselende bandsamenstellingen veranderd deze stijl langzaam maar zeker in popmuziek. In 1977 brengt de band het legendarische album Rumours uit, volgens velen het beste album ooit gemaakt! Rumours verteld een intrigerend verhaal over de relaties en het drugsgebruik binnen de band.

In 2014 voegt zangeres Christine McVie zich weer bij de band voor de ‘On with the show’-tour. Uniek, want de bezetting is voor het eerst sinds 20 jaar weer gelijk aan dat van de Rumours-periode.