Herkenbaar: 15 dansmoves die op ieder festival voorbijkomen

7441
Rock Werchter 2016

Ga jij op een festival altijd volledig uit je plaat of vind je het fijner om op een afstandje in je eigen wereldje te leven? Wat voor soort festivalganger je ook bent, er is gegarandeerd een dansmove voor jou. Kun je niet kiezen? Wij zetten de 15 beste dansmoves voor je op een rijtje.

1. Airguitar Hero

Je bent een echte rockster en je bespeelt je luchtgitaar vol overgave. In gedachten sta je naast Dave Grohl op het podium te rocken en hoor je de groupies schreeuwen.

2. Throw your hands up in the air!

Als de artiest vraagt of je die handjes in de lucht wil gooien, dan gehoorzaam je. Je zet je even niet meer af tegen de maatschappij en omarmt het kuddegedrag. Deze dansmove is ook heel goed uit te breiden. Bijvoorbeeld met de klassieke links-rechts-beweging, of de “eeeehhhh-oooohhhh”.

3. De Head Bob

Photo via ReactionGIF

Deze ‘dans’suggestie is geschikt voor diegenen die wat minder uitbundig zijn. Je geeft een knik met je hoofd, iets naar links of juist naar rechts, alsof je met dat knikje wil aangeven dat je de muziek goedkeurt. Herhaal dit synchroon op de beat van de muziek, et voilá, de head bob.

4. Headbangen

Op #4 een wat stevigere variant van de head bob. Gooi je haren los bij vette rock en headbangen maar! Ook uitstekend uit te voeren in cominatie met dansmove #1. Wat begon op (hard)rock en metalfestivals, is ondertussen overal geaccepteerd. Dus gooi die haren los en headbang jezelf een whiplash.

5. De Techno-bunny

Image result for konijnendans

Sta jij liever al vanaf een uurtje of negen ‘s morgens te raven? Dan hebben we ook iets voor jou: dansen als een techno-bunny. Met moves variërend van simpel tot enkel-brekend is er voor elke danser wat wils. Als je er eenmaal één of twee onder de knie hebt, kan jij de rest van de avond een mooie plek bij de dj-booth opeisen.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

6. Hiphoppen alsof het de 90’s zijn

Hiphoppen op z’n 90’s met master Will Smith!

7. You might as well… Jump Around!

Image result for jump around gif

Hoor je een beat maar heb je even geen inspiratie? Je wilt bewegen maar weet niet hoe? Pieker niet langer en spring gewoon! Jump, jump, jump!

8. De Roeiboot

Is er wat ruimte over op de dansvloer? Dan is dat het geschikte moment voor de roeiboot. Het liefst met drie vrienden aan je zijde, maar als je die niet tot je beschikking hebt; het schijnt dat je ook in je eentje kunt varen op de dansvloeren van festivalland.

9. De moshpit

Deze dansmove is het koningsnummer op alle metalfestivals. Heerlijk op elkaar inbeuken, duwen en trekken. Ondanks het ruwe voorkomen is het een zeer knusse bedoening, waar solidariteit en kameraadschap hand in hand gaan met het lozen van je agressie. Tegenwoordig ook breed geaccepteerd onder het hiphop-publiek.

10. Twerk, twerk, twerk, twerk…

Zien we je komende zomer op Woo Hah 2019? Dan kun je alvast oefenen met twerken. Rihanna doet het je even voor.

11. Dansen met special effects

Photo via Tumblr

Zodra de avond valt, zijn ze ineens daar. Festivalbezoekers met glowsticks om de pols, in het haar of om de nek. Maar ook diverse mensen met zogenaamde ‘vingerlampjes’ zorgen voor wat visuele blijheid op de dansvloer.

12. De losgeslagen tuinslang

En is daar een moment, dat de muziek je helemaal overneemt? Dat je de beat niet meer hoort, maar voelt? Dat je zo staat te genieten, dat je niet meer weet waar je het zoeken moet? Ja! Dan is dat moment daar om lekker he-le-maal uit je plaat te gaan… Whoooaaaa!

13. De regendans

Nee, deze regendans is geen dans om regen op te roepen. Eerder een dans om het beste van de regen te maken; een beetje water en modder mag de festivalpret natuurlijk niet drukken! Spring lekker in de plassen, schuif door de modder en wordt één met Moeder Natuur.

14. Step ‘n Slide

Is het je allemaal wat te gek? Dan is de step ‘n slide iets voor jou!
Stapje naar links, stapje naar rechts, stapje naar links; ideaal voor de meer ingetogen festivalganger. Je weet wel, de ene move die je tante gaat doen als ze twee rosé op heeft tijdens een bruiloft. Een kind kan de was doen.

15. Tentjedansen

En als het feestje afgelopen is… lekker verder dansen in je tent natuurlijk!

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.