18 februari 1998: The Cure-zanger Robert Smith strijdt in South Park

The Cure

South Park staat bekend om zijn simpele animatiestijl, donkere humor en de taboedoorbrekende onderwerpen en is een satire op de (Amerikaanse) samenleving en haar beroemdheden. South Park-makers Matt Stone en Trey Parker zijn enorme The Cure-fans en zagen in het allereerste seizoen een wel heel bijzondere rol weggelegd voor Robert Smith.

De animatieserie South Park gaat nu al ruim 20 jaar mee en in al die jaren zijn er heel wat gastrollen vertolkt door beroemdheden. Voor de twaalfde aflevering van het eerste seizoen lukt het Stone en Parker om Robert Smith zelf de stem van zijn cameo in de show te laten inspreken.

Mecha-Streisand

In de eerste seizoenen moest de serie het nog vooral hebben van de bizarre en grove humor en avonturen. Zo ook in deze aflevering: wanneer een evolutie van Barbra Streisand, ofwel Mecha-Streisand, op het punt staat om South Park te vernietigen, verschijnt Robert Smith.
Geïnspireerd door het nummer ‘The Caterpillar’, verandert hij in een mot- of vlinderachtig wezen en slaat haar op haar neus met gebruik van De Robert Punch. Na de slag viert iedereen – inclusief Jezus – Robert Smith als hun redder.

The Cure

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen. Dit jaar bestaat de band alweer 40 jaar, reden genoeg voor een nieuw album en uitgebreide festivaltour. Onder meer Rock Werchter 2019, Exit Festival 2019 en Roskilde 2019 staan al op de agenda, het wachten is op een Nederlandse datum.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Line-up
Zeal & Ardor
Yungblud
Underworld
Tickets Niet meer beschikbaar.