Roskilde 2019 strikt The Cure

987

The Cure strijkt aankomende zomer neer op Roskilde 2019. De Britten staan op zaterdag 6 juli in Denemarken op de planken, het weekend van Down The Rabbit Hole.

Roskilde is op dreef. Nadat vorige week onder meer Travis Scott werd aangekondigd, is het vandaag de beurt aan The Cure. De Britten gaan een drukke festivalzomer tegemoet met optredens op onder meer Rock Werchter, NOS AliveNova RockEXIT en Rock En Seine. Een Nederlands festival staat nog niet op de planning. Is Down The Rabbit Hole, dat in hetzelfde weekend als Roskilde plaatsvindt, misschien de gelukkige?

Met de eerste namen op het affiche is ook de kaartverkoop voor het Deense festival van start gegaan. Sinds gisteren (30 oktober) is het mogelijk om jezelf alvast van een mooie festivaltrip te verzekeren.

The Cure

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen de heren de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen.

Dit jaar bestaat de band alweer 40 jaar, de hoogste tijd voor een nieuwe festivaltour. De heren zijn al voor een handvol Europese festivals aangekondigd, waaronder Rock Werchter. Het laatste festivaloptreden van The Cure in Nederland stamt alweer uit 2012. De Britse band sloot toen Pinkpop af. Zien we ze dit jaar weer terug op Nederlandse bodem?

Roskilde 2019

Roskilde Festival 2018
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Roskilde is sinds 1971 een van de grootste Europese muziekfestivals, met dank aan hun consequent ijzersterke line-ups. Afgelopen editie was het festival met headliners als EminemGorillaz en Bruno Mars helemaal uitverkocht.

Aankomend jaar vindt het evenement plaats van 29 juni tot en met 6 juli 2019 in Roskilde, Denemarken. Met de bevestigingen van onder meer The Cure en Travis Scott zijn de eerste namen bekend. Al overtuigd? Dan kun je nu alvast jouw ticket aanschaffen. Voor meer informatie over Roskilde check je de officiële website.

Benieuwd geworden naar het festival? Check dan ons Facebook-album met sfeerimpressies of het Festivalrapport van afgelopen editie.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.