EXIT 2019 strikt The Cure

The Cure staat volgende zomer op EXIT 2019. Daarmee is de eerste bevestiging voor het Servische festival een feit.

Ook EXIT Festival is uit de startblokken. Met de aankondiging van The Cure heeft het festival de eerste headliner op het affiche genoteerd. De Britten treden voor het eerst in Servië op, en mogen zich direct opmaken voor een show op de mooiste festivallocatie van Europa; EXIT won afgelopen maand namelijk nog de Festileaks Festival Award voor ‘beste locatie’.

Voor The Cure is EXIT Festival de volgende in een reeks van aangekondigde Europese festivals. De Britse band is eerder gestrikt door onder meer Rock Werchter, Colours of OstravaEjekt Festival en Firenze Rocks.

The Cure

De band rondom de excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen. Ter ere van het 40-jarige bestaan van de band volgt er een uitgebreide tour van de Britten.

EXIT Festival 2019

Het Servische EXIT Festival vindt volgend jaar plaats van 4 tot en met 7 juli in Novi Sad. Met de aankondiging van The Cure is de toon gezet voor de line-up. Op 23 oktober gaat een gelimiteerd aantal early-bird-tickets in de verkoop. Voor meer over het festival kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

EXIT Festival steunt niet alleen op een sterke line-up, maar ook op een fabelachtige locatie. De nachtelijke sferen in en rondom het Fort van Petrovaradin maken de festivalervaring namelijk compleet. Niet voor niets won het festival dit jaar de Festileaks Festival Award voor ‘beste locatie’. Nieuwsgierig geworden naar hoe EXIT wordt ervaren door de bezoekers? Check dan snel het festivalrapport van afgelopen editie.

EXIT Festival Logo

EXIT Festival 2024

Locatie
Servië
Novi Sad, Servië
Datum 11-14 juli 2024
Line-up
Gucci Mane
Black Eyed Peas
Bonobo
Tickets Kopen