50 jaar Pinkpop: de virale momenten

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Niet alleen de shows op Pinkpop zijn legendarisch. Soms zijn er momenten en beelden van slechts enkele seconden die de hele wereld rondgaan en jaren later nog met veel plezier herbeleefd en bekeken worden. Het internet werkt natuurlijk maar al te graag een handje mee. Wij zochten voor jullie vier momenten die de show (bijna) tot de achtergrond verwezen.

1. John Coffey vangt een biertje

Misschien wel hét meest gedeelde Pinkpop-fragment ooit. John Coffey speelt in 2015 op de Brand Bier Stage (profetische naam) en zanger David Achter de Molen besluit een eindje op het publiek te gaan wandelen. De rest is Pinkpop-geschiedenis. Het filmpje werd miljoenen keren bekeken en David zal altijd bekend staan als de ‘Beer catcher’. De gooier? die spraken we twee jaar geleden over het fenomeen.

2. Pharrell denkt dat hij in Amsterdam is

In Nederland ligt alles dichter bij elkaar dan in de VS, maar het verschil tussen Landgraaf en Amsterdam zou toch nog moeten lukken. Niet zo voor Pharrell Williams. Toen hij in 2015 de dag afsloot, riep hij “Hello Amsterdam!”. Wist hij het echt niet, of wist hij heel goed dat die misser viraal zou gaan? Een paar weken later haalde hij de stunt opnieuw uit door Werchter als Brussel te bestempelen.

3. De hunk van de security

Justin Bieber laat in 2017 duizenden tienerharten sneller slaan, maar er is nog meer mannelijk schoon te aanschouwen. Enkele festivalgangers merken op dat één van de beveiligers niet onderdoet voor de ster op het podium. Eén juiste Tweet en de 18-jarige Boy Roeles werd gebombardeerd tot hunk van het weekend.

4. Eddie Vedder springt in het publiek

Misschien wel het oudste virale fragment van Pinkpop: de legendarische stagedive van Eddie Vedder vanaf de camera in 1992. Het afgelopen jaar werden de beelden talloze keren naar bovengehaald om hun terugkeer naar Landgraaf te vieren, maar ook daarvoor waren ze alom bekend.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De jubileumeditie van Pinkpop vindt traditiegetrouw weer in het Pinksterweekend plaats op 8, 9 en 10 juni 2019. Het festival verwelkomt deze zomer onder andere Fleetwood MacKrezipMumford & Sons en Tenacious D. De rest van de line-up wordt woensdag 13 maart bekendgemaakt tijdens de perspresentatie. Volg de gehele happening hier.

De kaartverkoop voor het festival gaat van start op zaterdag 16 maart 2019 om 10u. Voor meer informatie over de tickets kun je terecht op de officiële website.