Krezip en Bring Me The Horizon naar Pinkpop 2019

Jacqueline Govaert
Photo: Karen Rosetzsky

De reünie van Krezip is een feit. De band speelt op Pinkpop 2019, zo bevestigen de band en het festival. Daarnaast is ook Bring Me The Horizon aan de line-up toegevoegd.

Het gerucht deed al een paar dagen de ronde. Op de website van Krezip was een aftelklok verschenen, die zojuist afliep. Daarnaast waren de socialmedia accounts van de bandleden roze gekleurd. Bovendien bevestigde Daan Speelman, een kennis van de band, vanmorgen bij Giel al een optreden op 50e Pinkpop.

Hiermee komt voor jullie een wens in vervulling. De band stond namelijk op jullie Pinkpop 2019 Festival Wishlist. Krezip staat dit jaar ook in de Ziggo Dome.

Naast Krezip geeft ook Bring Me The Horizon een optreden in Landgraaf. De band stond hoog genoteerd in de lijst van de Gouden Tip, aldus Pinkpop. Eerder werden ze ook al aangekondigd voor onder andere Rock Werchter.

Krezip

Krezip is een Nederlandse band uit Tilburg. De band onder leiding van Jacqueline Govaert scoorde grote hits met ‘All My Life’, ‘Sweet Goodbyes’ en hun grootste hit ‘I Would Stay’. Voor hun vijfde album, Plug It In kreeg de band een gouden plaat. In 2008 maakte de band bekend dat ze uit elkaar gingen. Het laatste optreden van de groep was in 2009 in de Heineken Music Hall.

De band stond in het verleden al vaak op Pinkpop. De band trad maar liefst vijf keer op in Landgraaf. In 2001 was de groep zelfs headliner. Dit jaar komt daar dus een zesde optreden bij.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De jubileumeditie van Pinkpop vindt traditiegetrouw weer in het Pinksterweekend plaats op 8, 9 en 10 juni 2019. Bevestigde namen zijn tot nu toe onder andere Fleetwood MacMumford & Sons en Tenacious D. Voor de 50ste editie van het festival waren er geruchten dat Jan Smeets er een vierde dag aan wilde toevoegen, maar dit gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

De ticketverkoop voor het festival gaat van start op zaterdag 16 maart 2019 om 10:00u. Voor meer informatie over de tickets kun je terecht op de officiële website van Pinkpop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen