Jeff Mills naar Pohoda 2019

529
Pohoda Festival 2018 everything everything
Photo: Ruben den Boer / Festileaks

Het Slowaakse Pohoda Festival maakt vandaag de komst van Jeff Mills bekend. Wil je graag de legendarische techno-DJ en de eerderbekend gemaakte namen zoals Mura Masa en Lykke Li aan het werk zien? Festileaks geeft 2 tickets weg aan een gelukkige winnaar!

Langzaam maar zeker begint het affiche van Pohoda Festival vorm te krijgen. De meest recente namen die bekend werden gemaakt waren onder andere Mura Masa en Liam Gallagher. Nu mag techno-legende Jeff Mills zich voegen bij dit lijstje.

Eerder werd de DJ al bevestigd voor EXIT Festival. Over zijn komst naar We Are Electric werd daarmee ook gespeculeerd. Ook het bevestigde optreden op Pukkelpop sluit nog niks uit. Wel heeft de DJ al Nederlandse acts gepland. Zo staat hij op onder andere Awakenings Festival.

Jeff Mills

Jeff Mills begon zijn carrière als DJ in de jaren 80. Indertijd stond hij door zijn experimentele en indrukwekkende mix-technieken bekend als The Wizard. Ook staat hij aan de grondslag van het legendarische Detroit Techno collectief ‘Underground Resistance’. Zijn meest recente werk, de E.P. ‘Tomorrow Comes The Harvest’ kwam vorig jaar uit. Dit is een samenwerking tussen de DJ en drummer Tony Allen, die we onder andere kennen als drummer van The Good, The Bad & The Queen.

In zijn shows verwerkt Jeff Mills alles van industriële techno tot zijn roots in Detroit. In combinatie met geweldige visuals is Mills een techno-act om naar uit te zien.

Pohoda 2019

Foto: Michal Augustini

Het Slowaakse Pohoda Festival vindt plaats nabij de stad Trenčín, waar het lokale vliegveld jaarlijks wordt omgetoverd tot festivallocatie. Aankomende zomer vindt de 23e editie van het festival plaats van 11 tot en met 13 juli 2019. Niemand minder dan Liam Gallagher, Lykke Li, Skepta, The Roots, The 1975 en Mura Masa zijn al aangekondigd op het kleurrijke affiche. Tickets voor het festival zijn inmiddels al een tijdje in de verkoop. Meer informatie vind je op de officiële website.

Kans maken om het geweldige Pohoda Festival zelf mee te maken? Festileaks geeft twee tickets weg. Waag hier je kans.

Irene Schelwald
Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.