Ronnie Flex, Ilse de Lange en meer naar Parkpop 2019

Ronnie Flex, @Kamiel Scholten Fotografie

De eerste namen voor Parkpop 2019 zijn bekend. Onder andere Ilse Delange, Ronnie Flex en Walk Off The Earth staan op het festival.

Na de recente bekendmakingen voor Parkpop Saturday Night 2019 met onder meer Skunk Anasie, volgt nu ook het festival zelf met de aankondigingen. In totaal werden er 5 acts bevestigd voor de alweer 39e editie van het grote gratis popfestival dat elke zomer plaatsvindt in het Zuiderpark te Den Haag. De overige namen zullen in de loop van de komende maanden vrijgegeven worden.

  • Ilse DeLange
  • Ronnie Flex & Deuxperience
  • Walk Off The Earth
  • Maan
  • Parkpop Roots: Blackbird & Judy Blank

Ronnie Flex

Foto: Bart Heemskerk

Ronell Langston Plasschaert, beter bekend als Ronnie Flex, is een Nederlandse rapper en producer. Hij begon zijn carrière met beats schrijven en zo was hij voor het grote publiek in 2011 voor het eerst te horen in het nummer ‘Zweef’ afkomstig van het debuutalbum van Gers Pardoel.

Hoewel hij in de jaren die volgden vele successen oogstte (finale Grote Prijs van Nederland, top 40 noteringen én debuutalbum De nacht is nog jong, net als wij voor altijd), kwam in 2015 pas zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek. Hij werkte mee aan het album New Wave, waarop hit ‘Drank & Drugs’ staat. Met dit Nederlandse hiphip-collectief won Ronnie Flex de Popprijs 2015. Sindsdien is Ronnie Flex één van de grootste namen binnen de Nederlandse hiphop. Dit bevestigde hij afgelopen jaren nog meer met zijn laatste album NORI, en hits als ‘Energie’ en ‘Come Again’.

Vorig jaar won Ronnie Flex nog de felbegeerde popprijs tijdens Eurosonic Noorderslag.

Parkpop 2019

Parkpop is een van de grootste gratis festivals van Nederland. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 29 juni in het Zuiderpark in Den Haag. Het is dit jaar alweer de 39e editie van het gratis festival.

De avond voor het festival kun je je vermaken op het openingsevenement Parkpop Saturday Night. Kaartjes voor deze avond kosten je momenteel €39,-. Als de Early-Birds uit de deur zijn, kost je ticket je €49,-. Deze koop je hier. Voor het festival zelf hoef je uiteraard geen kaartjes te kopen. Voor meer informatie kun je op de website van het festival terecht.

Vorig jaar stonden onder andere De Jeugd van Tegenwoordig en Bløf op de planken. Benieuwd hoe het vorig jaar was? Bekijk dan zeker de officiële aftermovie van het festival.