De Jeugd van Tegenwoordig en meer naar Parkpop 2018

jeugd van tegenwoordig
jeugd van tegenwoordig

Met een nieuw album op zak is De Jeugd van Tegenwoordig helemaal terug. De band voegt het Haagse Parkpop aan de lijst van festivals waar het viertal komend festivalseizoen te zien is.

Parkpop kondigt ook de komst van The Go! Team en The Dubbeez aan. Deze artiesten zorgen voor een flinke hoeveelheid hiphop, Afropunk, Indierock, Reggae en dub in het Zuiderpark. Hiermee is er voor iedereen wel wat te zien op Parkpop dit jaar. Andere namen die eerder bekend gemaakt zijn, zijn Bløf, DeWolff en Bökkers. Daarnaast heeft de organisatie in eigen woorden ”nog enkele verrassingen in petto die in bovenstaand rijtje zeker niet zullen misstaan.”

Naast het reguliere festival, organiseert het festival ook Parkpop Saturday Night. Dit vindt de avond voor het reguliere festival plaats. Voor Saturday Night zijn Kim Wilde en Clouseau al bevestigd.

De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd Van Tegenwoordig had in 2015 iets te vieren: ze bestonden toen 10 jaar. Dat werd groots gevierd met een tour langs zalen en festivals, en een nieuw album. In 2016 kwamen ze met Watskeburt?! – De Musical: een musical waar zij zelf niet letterlijk in meespelen, maar wel aan mee hebben gewerkt. In 2017 waren ze de Ambassadeurs van de Vrijheid. Hiervoor hebben ze opgetreden op de bevrijdingsfestivals in Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Leeuwarden. 2018 gaat het jaar zijn dat de mannen, met het nieuwe album LUEK, weer volop op festivals te zien zijn. Naast Down the Rabbit Hole, Paaspop, Lowlands en We Are Electric is nu ook Parkpop bekend gemaakt.

Parkpop 2018

Parkpop is een van de grootste gratis festivals van Nederland. Dit jaar vindt het festival plaats op zondag 24 juni in het Zuiderpark in Den Haag. Het is dit jaar alweer de 38e editie van het gratis festival. De avond voor het festival, kun je je ook vermaken op Parkpop Saturday Night. Early bird tickets hiervoor kosten €7,50. Voor het festival zelf hoef je uiteraard geen kaartjes te kopen. Voor meer informatie kun je op de website van het festival terecht.