Dit waren de 7 beste 1 april-grappen van festivals dit jaar

1256

Het is weer 1 april. Welke kikkers zitten er dit jaar in je bil? We zetten de beste 1 april grappen van en over de festivals voor je op een rij.

1. Eigen vliegveld voor Hello Festival

Hello Festival, voorheen Retropop, kamt met logistieke problemen. De grote acts willen niet naar het festival komen, omdat ze niet meer op tijd in een vliegtuig kunnen stappen. De organisatie kaartte dit probleem aan bij de Gemeente Emmen en de Luchtvaart instanties. De partijen zijn uiteindelijk overeengekomen dat de organisatie een tijdelijk vliegveld in Emmen mag aanleggen. Hiermee zijn alle problemen opgelost, waarmee duidelijk is geworden dat acts als Lenny Kravitz en Keane gewoon naar Emmen komen.

2. Subtropisch zwemparadijs op camping Paaspop

De organisatie van Paaspop is kennelijk jaloers op de zwemvijver van Down The Rabbit Hole en ze gaan er zelfs nog een paar stapjes verder in. Dit jaar kun je namelijk voor het eerst zwemmen in een overdekt, subtropisch zwemparadijs op de camping! Vergeet dus niet je zwembroek mee te nemen over twee weken.

3. Ravage Electric Castle dankzij neushoorn

Wat een ramp! In het bovenstaande filmpje is te zien hoe een neushoorn de doorgang van Electric Castle openbreekt. Hierna valt het agressieve dier ook nog de reporter aan. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe groot de schade is en of de man wist te ontkomen.

4. Pornhub lanceert house- en technofestival

Een nieuw festival uit onverwachte hoek. Het onder jongeren (en stiekem ook wel ouderen) razend populaire Pornhub begint een house- en technofestival. De eerste namen zijn meteen prijsgegeven. Onder andere Velvet en Carl Cox verzorgen een show op 9 juni in Los Angeles.

5. Download brengt special edition Twister uit

Heel goed nieuws voor alle liefhebbers van het populaire Twister. Download Festival komt namelijk met een speciale zwarte uitvoering van het familiespel. Je moet er snel bij zijn, want er ligt maar een beperkt aantal in de schappen!

6. 2000trees Festival krijgt zusje

Het Britse 2000Trees Festival meldt dat het eindelijk kan aankondigen dat het een zusje krijgt op de Caraïbische eilanden. Het pasgeboren festival draagt de naam 2000PalmTrees. Op dit moment is nog niet duidelijk om welke palmbomen het precies gaat, maar meer informatie wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

7. Niet meer dansen en stampen op Tinderbox

Oei, een sensationele archeologische vondst onder de Magicbox zorgt ervoor dat er niet meer mag worden gedanst en gestampt tijdens Tinderbox. De organisatie doet er alles aan het festival alsnog door te kunnen laten gaan.

Michel Stempher
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.