Keane en meer naar Hello Festival 2019

Keane 2019

Keane is de tweede headliner van Hello Festival 2019. Het festival vindt plaats in het Pinksterweekend, op zaterdag 8 en zondag 9 juni.

Het festival in Drenthe kondigt zojuist de tweede lading nieuwe namen aan. Naast Keane staan ook Gavin James en Wulf op de planken van het tweedaagse evenement. Deze artiesten staan samen met Lenny Kravitz op het affiche.

Voor Keane is dit niet de eerste bevestiging. De Britse band is deze zomer te zien in onder meer Spanje, England en Portugal. Een Nederlandse show hing dan ook al even in de lucht. Hello Festival gaat in hetzelfde weekend als Pinkpop van start. Hierdoor is de kans klein dat één van deze artiesten te zien zal zijn op het festival in Landgraaf.

Keane

De Engelse rockband werd opgericht in 1995. Pas in 2004 kreeg de groep internationale bekendheid door het uitbrengen van het debuutalbum Hopes and Fears. Sindsdien ging het snel voor Keane. In 2005 won de band meerdere awards, waaronder de ‘2005 Brit Award’. Een jaar later, in 2006, brachten de heren hun tweede langspeler uit, genaamd Under the Iron Sea. Ook deze plaat ging als een speer en hij eindigde op de vierde plek op de Billboard 200. Wereldwijd zijn er meer dan 10 miljoen albums van verkocht. 

Naast de concerttours was Keane veel te zien op festivals. De Britten hebben onder andere op Pukkelpop, Rock en Seine en Indian Summer gespeeld. In het najaar van 2013 kondigde de formatie een pauze aan, maar inmiddels is dus bekend dat de band weer op tournee gaat.

Hello Festival 2019

RetroPop 2018
Foto: Irene Schelwald / Festileaks

In 2019 vindt voor de eerste keer het Hello Festival plaats, op 8 en 9 juni in Emmen. Met Lenny Kravitz als eerste headliner heeft de lineup een sterke aftrap. We kennen het festival wel al langer onder de naam Retropop. Het festival kampte met problemen rondom de naam ‘Retropop’, vanwege het woord ‘Retro’. Bands als Madness en Duran Duran geven aan een afkeer tegen de term te hebben. Hierdoor waren ze moeilijk te strikken voor het festival. De kaartverkoop voor het festival is inmiddels begonnen.