Glastonbury in gesprek met Paul McCartney voor 2020

Foto: Universal Music

De komende editie van Glastonbury moet nog beginnen of het eerste heugelijke nieuws voor de editie daarna is er al. Volgens organisator Michael Eavis is het festival in gesprek met Paul McCartney.

Michael Eavis geeft in een interview met BBC nadrukkelijk aan dat de ex-Beatle volgend jaar op het Britse festival zou kunnen staan. McCartney speelde in 2004 voor het laatst op Glastonbury en was sindsdien ieder jaar een groot gerucht. Glastonbury viert in 2020 de vijftigste verjaardag en zou al twee headliners vast hebben liggen.

McCartney blijft een graag geziene gast op de festivalweides. De zanger speelde in 2016 nog op Pinkpop en Rock Werchter.

Bekijk het interview van BBC met Michael Eavis hier:

Paul McCartney

Paul McCartney heeft eigenlijk geen introductie nodig. Via een vriend leerde de Engelsman John Lennon kennen en niet veel later maakte de wereld kennis met The Beatles. Bij The Beatles bleef het niet. Ook solo en met Wings bleef McCartney hit na hit schrijven. Op festivals is de Engelse superster in 2019 nog niet te vinden. De ‘Freshen Up’ Tour loopt voor alsnog tot en met 13 juli. Of de artiest erna nog een Europese festivaltour achteraan plakt is enkel nog speculatie, maar een mens mag dromen. Het laatste bezoek aan de nabije festivals was in 2016.

Glastonbury 2019

Glastonbury
Foto: Russel McGovern

Glastonbury 2019 vindt plaats van 26 tot en met 30 juni. Een groot deel van de acts is inmiddels bekend. Zo spelen onder meer Stormzy, Kylie MinogueJanelle Monáe, The Cure en The Killers op het festival. In 2018 vond het evenement niet plaats om het terrein en het personeel een jaartje rust te gunnen. In 2017 stonden nog acts als Radiohead, Ed Sheeran en Katy Perry op de planken.

De tickets voor Glastonbury 2019 gingen op 4 oktober in de verkoop, zonder dat er namen bekend waren. Het festival was vrijwel direct uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam