Kanye West met ”Sunday Service” naar Coachella 2019

Kanye West neemt dit jaar zijn ”Sunday Service” mee naar Coachella. De rapper staat op paaszondag op het Amerikaanse festival.

De ”Sunday Service” is een wekelijks optreden, waarin Kanye met verschillende artiesten samenwerkt. Eerder trad hij op met onder meer Kid Udi, 070 Shake en Katy Perry. Ook speelt hij tijdens deze dienst nieuwe muziek.

Welke artiesten Kanye meeneemt naar Coachella is nog niet bekendgemaakt. Wel verkeren ze in goed gezelschap: eerder maakte het festival de komst van onder meer Childish Gambino en Tama Impala bekend.

Kanye West

We weten allemaal dat Kanye West niet op z’n mondje is gevallen, maar ooit begon deze veelbesproken persoonlijkheid als de nerderige producer van JAY Z’s The Blueprint. Hij heeft flink moeten vechten om uiteindelijk zijn eigen plaat op te mogen nemen, maar hard werken loont. The College Dropout bleek een groot succes en leverde ook flink wat hitnoteringen op. Sindsdien ging het hard met West. Inmiddels staat de teller op 8 studioalbums, 68 Grammy-nominaties waarvan er 21 gewonnen werden door West, en bijna 50 hitnoteringen in de Bilboard Top 100. Kanye West is niet alleen één van de meest gehate, maar ook één van de meest succesvolle artiesten van het moment.

Coachella 2019

Courtesy of Coachella – Charle Reagan Hackleman @ Coachella 2017

Coachella 2019 wordt gehouden in de twee weekenden van 12 tot en met 14 april en 19 tot en met 21 april. Het festival vindt plaats in de woestijn van Indio, Californië. Vorig jaar stonden onder meer Beyoncé, The Weeknd en Eminem op het podium. Namen die op dit festival staan maken vaak ook de oversteek naar Europa in de zomer. Zo speelden onder andere David Byrne, The War On Drugs en Vince Staples vorig jaar zowel op Coachella als op Europese festivals.

Coachella is een van de populairste festivals ter wereld. Dat blijkt alleen al uit het feit dat alle tickets voor beide weekenden al uitverkocht waren, zonder dat er namen bekend waren. Bekijk de website voor meer informatie over het festival.