Op weg naar Down The Rabbit Hole: De eerste festivalshow van Janelle Monáe

Janelle Monae
Photo: JUCO

Komende zomer kunnen we genieten van Janelle Monáe op Down The Rabbit Hole! Voor velen staat ze bekend als een soul en jazz koningin, maar met haar nieuwe album Dirty Computer is Janelle een meer elektronische en hip-hop weg in geslagen. Dat dit meer dan een succes te noemen is, bleek op Coachella 2019. Wat kunnen we van deze sensationele vrouw verwachten op Down The Rabbit Hole? We nemen haar show op Coachella door en vertellen je alle verwachtingen voor Down The Rabbit Hole!

1.Perfect evenwicht tussen oud en nieuw werk

Janelle Monáe Setlist Coachella Festival 2019 2019

Het is direct volop dansen en zingen als Janelle Monáe het podium op komt. Met ‘Crazy, Classic, Life’ zet ze direct de toon voor de show: vurig en sterk met heel veel lol. De hoge noten komen uit haar keel alsof het niks is en tussendoor schudt ze haar billen als geen ander. Tussen al het dansen door is er genoeg ruimte om gekke bekken te trekken; het is duidelijk dat Janelle het echt leuk vindt om op het podium te staan. Later op de set bij ‘Make me Feel’ staat mevrouw gitaar te spelen, zingen en doet ze een danspasje hier en daar. She can do it all.

2. Kekke outfits

https://www.instagram.com/p/BwL-2wWhqjv/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=ec0nj2krc8oc

De stoerste en gekste kostuums komen voorbij in de show. En een van de costum changes vindt gewoon plaats op het podium. Een paar zangeressen brengen Janelle een jas en petje, waarnaar zij zich schaamteloos even omkleedt en in de spiegel kijkt om haarzelf te checken. De kostuums hebben duidelijk veel Afrikaanse invloeden en ook een hint van de Black Panter Party, een beweging uit de jaren ’60. Maar meest opvallende kostuum was toch wel de bekende vaginabroek. Tijdens haar nummer ‘Pynk’ verschijnt Janelle met al haar danseressen op het podium met broeken aan waar vaginalippen op te zien zijn. Tijdens dit nummer wordt dan ook heel toepasselijk gezongen: “Pink like the inside of your, baby”

3. Girlpower

https://www.instagram.com/p/BwL_E1AAWC3/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1rjam399wkmzs

De girlpower spat van het podium af. Bijna de hele band bestaat uit vrouwen, en de enige man heeft een pruik op. Maar ook Janelle spreekt zich uit over het feminisme en natuurlijk maakt ze ook een statement met haar vaginabroek. Tel hierbij de sterke en trotste uitstraling van Janelle Monáe op en het plaatje van een echte powervrouw is compleet.

4. Dancemoves

https://www.instagram.com/p/BwL8UHynyJS/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=8swqu759p3il

Met stuk of 15 danseressen weet Janelle Monáe het hele podium te bemachtigen met de coolste dancemoves. Ook het nodige ge-twerk komt voorbij. Zelfs met gasten op het podium zoals Lizzo en Tierra Whack tijdens ‘I Got The Juice’ worden de billen alle kanten op geschudt. Janelle knows how to shake that ass!

Down The Rabbit Hole 2019

Down The Rabbit Hole 2018
Foto: Debbie Spaan / Festileaks

In 2019 is Down the Rabbit Hole alweer toe aan haar 6e editie. Het intieme festival, wat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Luister hier onze Spotify Playlist voor Down the Rabbit Hole 2019!

Voorbereiden? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account. Ook kun je in ons Festivalrapport de ervaringen van bezoekers lezen.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monáe
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra