Deze zomer staat Editors op Down The Rabbit Hole en hier zullen Tom Smith en co. waarschijnlijk weer een wervelende show gaan weggeven. Nieuwsgierig naar wat je kunt verwachten? Check dan hier de setlist van de allereerste Europese show van de nieuwe tour!

Met nog maar enkele maanden te gaan tot Down The Rabbit Hole 2019, is de voorpret allang ingezet. Zo is Editors van start gegaan met de nieuwe Europese tour en weten we precies wat ze daar hebben gespeeld. Zullen we samen even spieken?

Setlistje spiek

Editors Setlist Le 106, Rouen, France 2019

Van stadionrock tot ingetogen liedjes: Editors heeft het allemaal. Voor het begin van de tour, zien we dat het debuutalbum The Back Room én de meest recente langspeler Violence de belangrijkste bijdragen leveren. Onder andere de singles ‘Hallelujah (So Low)’ en ‘Magazine’ zullen live ten gehore gebracht worden. Gelukkig komen de overige vier studioalbums ook aan de beurt; wat te denken van ‘Nothing’, ‘The Racing Rats’ en ‘Papillon’? Inmiddels allemaal klassiekers te noemen.

Wordt de setlist voor Down The Rabbit Hole meer elektronisch?

De grote vraag is natuurlijk: gaat de uitgave The Blanck Mass Sessions deze setlist nog beïnvloeden? De allernieuwste langspeler van Editors werd op Record Store Day exclusief en in gelimiteerde oplage op gekleurd vinyl uitgebracht en zal op vrijdag 3 mei in massa-oplage weer voorradig zijn. Het album bevat electronische versies van tracks die op Violence staan aangevuld met de nieuwe single Barricades.

Helemaal in de stemming gekomen?

Wij vroegen jullie naar je favoriete nummers van Editors en daar rolde een glorieuze top 20 uit. Met slechts 2 stemmen verschil weet ‘Smokers Outside The Hospital Doors’ van het album An End Has A Startde koppositie in te nemen. Ook het laatste studio-album Violence scoort goed: vier tracks hebben de playlist gehaald. Benieuwd naar welke? Check dan nu de Best Tracks van Editors op Spotify!

Kun jij straks alles meezingen?

Ben jij er al helemaal klaar voor of heb jij de komende tijd nog hard nodig om de teksten nog even te leren? Test het in de Editors Lyrics Quiz.

Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2019 is Down the Rabbit Hole alweer toe aan haar zesde editie. Het intieme festival, wat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account. 

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.