Advertisement

The Black Keys lost nieuwe single en komt met nieuw album

the black keys

Let’s Rock! The Black Keys zijn terug van weggeweest en maken de aanstaande release van hun nieuwste album bekend. De eerste twee singles van Let’s Rock zijn nu te beluisteren.

Het laatste album van The Black Keys verscheen in 2014. In dat jaar was de band ook te bewonderen op Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. De laatste vier albums van het Amerikaanse duo zorgden voor de definitieve doorbraak naar de grote podia. De nieuwste langspeler verschijnt op 28 juni en singles ‘Lo/Hi’ en het vandaag verschenen ‘Eagle Birds’ zijn inmiddels te beluisteren.

The Black Keys

De Amerikaanse rockband The Black Keys ontstond in Akron (Ohio) in 2001. De band bestaat uit Dan Auerbach (gitaar) en Patrick Carney (drums). Het iconische duo maakte deel uit van de herleving van de garage-rock eind 2000. De rockers braken door met de single ‘Tighten Up’, dat deel uitmaakte van het album Brothers uit 2010. Dit nummer won maar liefst drie Grammy Awards. Slechts een jaar later kwam het album El Camino uit, waarop het festivalanthem ‘Lonely Boy’ te vinden is. De band heeft de meeste grote muziekfestivals in de wereld reeds aangedaan, waaronder Glastonbury en Lollapalooza.

Eerder werd bekendgemaakt dat de heren terug zijn met nieuwe muziek. Ook gaan de mannen weer op tour. Ze zouden op Woodstock 2019 staan, maar hebben dit optreden geannuleerd. De groep deed Nederland in 2014 voor het laatst aan, toen speelden ze op Down The Rabbit Hole.