Bruce Springsteen heeft album af met E Street Band

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen is druk bezig met nieuwe muziek maken. Volgende maand brengt hij een soloalbum uit, maar het volgende album ligt ook al klaar.

De Amerikaan vertelde dit tijdens een evenement van Netflix in Los Angeles. Het soloalbum van The Boss, Western Stars, komt volgende maand uit. De volgende plaat ligt ook al op de planken en die gaat hij opnemen met zijn vertrouwde E Street Band. De zanger wil daarna ook weer met deze band op tournee.

Bruce Springsteen bracht eerder al een single uit van zijn nieuwe plaat. Daarnaast bevestigde hij tegenover NME dat hij in 2019 door Groot-Britannië tourt. Neemt hij zijn nieuwe albums ook mee naar Nederland dit jaar? De muzikant speelde al eerder in Nederland. Zo stond hij in 2009 en 2012 op Pinkpop en in 2016 nog op het Malieveld. In 1975 trad de rocker voor de allereerste keer op in ons land.

Bruce Springsteen

Bruce ‘The Boss’ Springsteen is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist. Met hits als ‘Born In The Usa’, ‘Dancing In The Dark’ en ‘Born To Run’ speelt hij met zijn E-Street band menige festivalweide plat. Het laatste album ‘High Hopes’ van Springsteen dateert uit 2014. 14 juni 2019 komt zijn nieuwe soloalbum uit, genaamd Western Stars. In 2016 trad de zanger nog op TW Classic en Rock In Rio op, en verzorgde hij een optreden op het Malieveld in Den-Haag

Van 3 oktober 2019 tot afgelopen februari was Bruce bezig met een zogenaamde ‘Springsteen on Broadway’-tour door Amerika. De zanger-gitarist trad hierbij voornamelijk op in kleine zalen om ‘zo persoonlijk en intiem mogelijk’ te zijn. Deze show is ook te zien op Netflix.