Het Festival CV van Nona: “Ik heb veel zin om mijn nieuwe materiaal live te spelen”

Foto: Bart Roof

Komende zomer kunnen we een nieuwe naam op de blokkenschema’s tegenkomen. Nona debuteert op de grotere Nederlandse festivals met haar mix van soul, pop en hiphop. Wat kunnen we verwachten van haar show? Wat zijn haar eigen festivalervaringen? Je leest het in haar Festival CV!

Wie is Nona?

  • Komt uit Uden
  • Bracht in 2018 haar eerste single uit en heeft een debuutalbum in het vooruitzicht
  • Haar grootste hit is ‘Sleeptalking’
  • Deze zomer is ze te zien op o.a. Dauwpop, Mañana Mañana, Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross
< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> De eerste keer

“Van mijn eerste festival kan ik mij niks meer herinneren, ik zou niet eens weten welke dat was. Vroeger namen mijn ouders mij altijd mee naar festivals in de buggy. Zelf ging ik altijd veel naar dance festivals. Zo ben ik naar Tomorrowland en Awakenings geweest. Maar ik ging ook naar Bospop, Lowlands en Pinkpop.”

“Mijn eerste festival kan ik mij dus niet exact herinneren, maar van de festivals waar ik vroeger veel ben geweest vond ik Lowlands en Pinkpop toch wel het leukst. Daar ging ik ook een heel weekend heen en stond ik echt op de camping. Dan beleef je zo’n festival toch heel anders.”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Over de hekken

“Man, ik heb zo veel verhalen, je maakt natuurlijk van alles mee op festivals. Ik weet nog goed dat we met een paar vrienden aan het feesten waren op Solar. We waren er een dag en hadden dus geen campingticket, maar toen we terug gingen zijn we via de camping, over allerlei hekken en door de bosjes en brandnetels gelopen om buiten te komen.”

“Nu ik er aan terug denk, vraag ik me af waarom we niet gewoon door de hoofdingang naar buiten zijn gelopen. Op dat moment dachten we echt dat we via de camping weer naar buiten moesten. Het was in ieder geval heel grappig.”

Solar Weekend 2018
< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Volle agenda

“Als artiest heb ik nog niet zoveel festivals gezien; ik denk dat ik ze op één hand kan tellen. Vorig jaar speelden we op Bospop. Dat was heel indrukwekkend in zo’n grote tent. Ook Paaspop was een paar weken geleden super dik om te spelen.”

“Voor komend jaar heb ik een volle en gevarieerde festival-agenda, ik speel op kleine festivals zoals Mañana Mañana en grote jongens zoals de Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole. Ik limiteer me niet tot één soort festival, dat vind ik super leuk.”

Mañana Mañana 2018

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Geen toeters en bellen

“Mijn show is echt what you see is what you get. Ik haat dat soort clichés, maar het is wel zo. Het gaat gewoon echt om de muziek. Ik heb er lol in en samen met de band heb ik het simpelweg enorm naarm m’n zin op het podium.”

“Ik heb wel een lichtplannetje, maar op een festival valt dat toch altijd anders uit en zul je sommige dingen moeten laten. Wat dat betreft zijn er geen toeters en bellen. De muziek staat echt centraal.”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Favoriete Tracks

“Eigenlijk vind ik al mijn nummers leuk om te doen. Een van mijn favoriete tracks om live te spelen is ‘Daisy Dukes’. Die is nog niet uit, maar die speel ik heel graag. Ik heb veel zin om mijn nieuwe materiaal – wat ik nu aan het schrijven ben – live te spelen.”

“‘It’s Alright’ hoort ook bij mijn favorieten. Dat is de eerste track die ik uitbracht, dus heeft ook iets persoonlijks. En oh ja, ‘Sleeptalking’ doe ik ook heel graag.”

< ?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?> < ?xpacket end="w"?> Bucketlist

“Voor nu ben ik vooral heel erg blij dat mijn agenda zo vol is, maar ik heb nog wel een paar festivals waar ik heel graag zou willen spelen. Down The Rabbit Hole lijkt me heel erg gaaf, maar ook SXSW en Coachella staan nog op mijn bucketlist.”

“Het lijkt me heel gaaf om een tour door het buitenland te maken. Een eigen tour langs allerlei poppodia, maar ook langs buitenlandse festivals. Dat zou ik heel graag nog eens willen doen.”

Courtesy of Coachella – Charle Reagan Hackleman @ Coachella 2017
< ?xpacket begin=”” id=”W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d”?> < ?xpacket end=”w”?> Festivaldilemma’s

Bier of Wijn?

“Wijn! Ik houd ook wel van een biertje, een lekker witbiertje of een Kasteel Rouge. Maar als ik moet kiezen ga ik toch voor een droge witte wijn.”

Altijd met een kater op het podium of nooit meer drinken na een show?

“Ik drink wel graag een drankje na de show, dus doe mij dan maar die kater. Gewoon een flinke laag make-up erop, die knop omzetten en lekker spelen.”

Op de camping of op de glamping?

“Op de glamping natuurlijk! Dat wil je toch met band? Ik vind het allebei prima, maar als ik kan kiezen ga ik voor die chille glamping hoor. Genieten!”

De populariteit van Amy Whinehouse of de stem van Etta James?

“De stem van Etta James, honderd procent. Die is dik. Er is niemand zoals Etta. Echt een baas! Die populariteit hoeft van mij dan niet.”

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen